R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Land of Confusion

Pfff, eindelijk zijn onze visumaanvragen verstuurd! Formulieren invullen, paspoorten erbij, versturen en hopla, weg zijn ze. Een kind kan de was doen dacht ik nog, maar dat viel tegen..

Gisteren belde ik YourVisa met wat vragen. Terloops hoorde ik dat de eisen voor China onlangs zijn aangescherpt vanwege de G20 in september. Naast alle formulieren eisen ze nu ook een kopie van alle pagina’s van ons vorige paspoort.. `En even voor uw informatie, het is al voorgekomen dat mensen hierdoor geen visum voor China krijgen.` Mijn eerste gedachte is die hebben we echt niet! Want wat moeten we daarmee als ze niet meer geldig zijn? Help, paniek alom!

Gelukkig, er is een escape! Met een werkgeversverklaring kan het via de Belgische ambassade geregeld worden. Niet ideaal, want extra kosten en ze weten niet hoe lang dit nog mogelijk is. Dus haast is geboden! Een nieuw probleem dient zich aan.. vanwege de zomervakantie is de administratie van school gesloten dus kan ik niets beginnen. Nu wordt het echt spannend en allerlei alternatieve reisplannen schieten inmiddels door mijn hoofd. Eerst maar eens koffie om dat hoofd weer wat koel te krijgen..

Als een kip zonder kop haal ik de dozen met al onze paperassen van zolder. Ik kieper ze om en ineens zie ik een paspoort liggen.. Snel vis ik het uit de stapel en ik kan mijn geluk niet op als ik zie dat dit mijn oude paspoort is! Ik zoek verder maar helaas, ik kom van alles tegen maar niet het paspoort van Robin.. Hoe kan dit? Ik houd moed en pluis alle dozen en lades na. Uiteindelijk geef ik het op en bel ik Robin en vertel hem dat hij met SPOED een werkgeversverklaring moet regelen. Hij snapt er niets van dat juist zijn paspoort ontbreekt. Ineens zegt hij dat er nog wat spullen in de witte kast op zolder liggen die hij nog uit wilde zoeken.. Ik leg neer en vol verwachting open ik de witte kast.. en jawel hoor, het eerste het beste dat ik pak is het oude paspoort van Robin! Pfff, er valt heel wat van me af. Nu eerst nog ‘even’ alle formulieren invullen!

2 reacties

  1. Zo, jullie site gevonden en meteen even de berichten gelezen. Ja, was zeker ff stressen voor jullie, maar alles is nu (hopelijk) geregeld. Was heel gezellig vanavond en morgen app ik wel ff dat de koppeling met ING is geregeld.

    Groetjessss,

    Hans

  2. Begint al spannend, maar gelukkig goed gekomen….het avontuur kan beginnen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑