R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

A Legal Matter

Een week geleden waren we nog zo opgelucht na de vondst van onze oude paspoorten! Hoe anders was het toen we deze week van YourVisa hoorde dat de Chinese ambassade een nieuwe barrière heeft opgeworpen in de visumstrijd..

Met onmiddellijke ingang moet je in hoogst eigen persoon je paspoort bij de Chinese Visumdienst ophalen. Redenen? Onbekend! Maar YourVisa heeft opnieuw een escape bedacht. Wij tekenen een volmacht waarmee zij ons paspoort op kunnen halen. Zo’n volmacht is rechtsgeldig in Nederland, dus prima plan denk ik. En toch stelt het me niet gerust. Wat als dit niet werkt? Hoe gaan we het dan regelen? Mmm, misschien kunnen we vrijdag zelf naar Den Haag gaan.. Dit is onze laatste vrije dag samen en er komt nog genoeg op ons af om te regelen de komende weken. Als ik Robin bij thuiskomst bij praat over deze laatste ontwikkelingen, is ook zijn reactie dat we zelf onze paspoorten gaan ophalen. Allebei oplossingsgericht en enigszins controlfreaks. Dat eerste is een handige eigenschap op reis en op de tweede zullen we nog wel eens getest worden onderweg!

Vanochtend is het zover. We ontmoeten Martijn van YourVisa bij de Chinese Visumdienst. We spreken af dat hij eerst probeert om alle paspoorten die op zijn lijst staan mee te krijgen. Lukt dat niet, dan roept hij ons en krijgen wij hopelijk die van ons wel mee. Zal lekker worden als dit niet het geval is.. Nr. 52, Martijn is aan de beurt. Hij houdt een betoog over de rechtsgeldigheid van de volmachten, maar de dame achter de balie reageert onverbiddelijk. NEE is NEE en blijft NEE. Zoals afgesproken worden wij erbij geroepen en na een uitgebreide inspectie van rijbewijs en identiteitskaart krijgen wij onze paspoorten inclusief visum voor 30 dagen mee. Uiterlijk op 24 november 2016 moeten wij China in reizen.  Eenmaal buiten horen we dat nieuwe aanvragen voor een visum pas eind september weer ingepland kunnen worden. Veel mensen zijn gedupeerd door deze nieuwe regels. Met dit in ons achterhoofd rijden we even later dolblij Den Haag uit. China, here we come!

6 reacties

 1. Leuk om te lezen al die stress maar het is voor het goede doel.
  En ik ga er van uit dat er steeds hele mooie verhalen te lezen zijn van al die avonturen van jullie, ik zie er naar uit.

 2. Geweldig mooie site. Staat pontificaal op mijn desktop! Zo kunnen we jullie belevissen straks goed volgen. Wij kijken er naar uit. Xxx

 3. Hoi Robin en Bianca,

  Wat een mooie site, ik ga met veel plezier jullie reis volgen 🙂 Ik wens jullie een fantastische en onvergetelijke tijd toe!
  Liefs, Eveline

 4. Hallo Robin en Bianca,

  Heel veel plezier en mooie belevenissen voor de komende 8 maanden!

  Geniet van de reis, de bijzondere momenten en veel succes!

 5. Wilma de Geest

  14 oktober 2016 at 14:41

  Tja dat zijn toch even spannend even dingen die er tussendoor komen maar eind goed al goed zullen we maar denken he …veel plezier nog en leuk om te lezen die verslagjes. Liefs Wilma en henk …

  • Robin & Bianca

   15 oktober 2016 at 17:43

   Dank jullie wel! Jullie nog veel plezier de laatste twee weken in Frankrijk voor dit seizoen. Liefs terug van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑