R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

The Long and Winding Road

Als we uit Tuolumne weg rijden richting Yosemite National Park, zegt Robin dat hij op Google maps zag dat er ook een route binnendoor is. Dit scheelt ons bovendien wat tijd, dus besluiten we om deze binnendoorweg te pakken. Terwijl we de grote weg afrijden, zegt Robin nog iets in de trant van “Je hebt hier allemaal van die brede wegen, niet zoals in Nieuw-Zeeland waar de wegen soms zo smal zijn”. Tot nu toe hebben we hier inderdaad alleen nog maar op grote en brede wegen gereden, dus ik knik instemmend…

Nadat we maandag Ruud en Dien gedag gezegd hebben, laten we Los Angeles voor wat het is. Ons plan was om de ‘Big Sur’ te rijden. Deze route loopt langs de Californische kust en schijnt spectaculair te zijn. Maar helaas is deze route door aardverschuivingen als gevolg van heftige regenval grotendeels afgesloten. Jammer, want wat we ervan gezien hebben, is dit een schitterende route met sfeervolle kustplaatsjes zoals Santa Barbara en Monterey. Omdat we niet de hele route kunnen rijden en sommige delen slecht of niet bereikbaar zijn, trekken we de volgende dag al het binnenland in waar we een aantal van de bekende parken in het Zuidwesten van Amerika willen bezoeken.

En zo bevinden we ons woensdagochtend op de binnendoorweg die ons naar Yosemite brengt. Robin heeft zijn opmerking over de brede wegen amper uitgesproken, als we een brug over rijden. Direct hierna maken we een bocht en dan versmalt de weg.. Terwijl we omhoog rijden wordt de weg steeds bochtiger en smaller. En met naast ons een gapende afgrond zie ik visioenen van grote Amerikaanse SUV’s die ons tegemoet rijden. Als dat gebeurt, dan kunnen we ons lol op. Het zweet breekt me uit en ik kijk strak vooruit terwijl ik maar niet te veel zeg.. Dit is ook niet echt Robin’s hobby. Na een kilometer of 30 verbreedt de weg weer wat. Langzaam ontspannen we weer wat en bij het eerste het beste plaatsje stoppen we en komen we bij een bak koffie weer wat bij. Geen binnendoorwegen meer voor ons deze reis. In het vervolg kiezen we wel voor de lange rechttoe rechtaan wegen. Niet zo spannend misschien, maar wel reuze relaxed!

Nadat we weer wat bijgekomen zijn, rijden we door naar Yosemite. En dit park maakt onze dag weer helemaal goed! Het is er prachtig groen en langs gigantische rotsen kletteren watervallen naar beneden. Het is ons eerste park hier en het valt op hoe goed alles hier is aangelegd. De volgende dag rijden we de parken Kings Canyon en Seqoia door. Vooral het laatste park maakt indruk door de immens grote Seqoia bomen die er staan. Alle parken zijn schitterend en na amper een week reizen door dit gebied, kunnen we niet anders dan beamen dat de natuur in het Zuidwesten van Amerika echt spectaculair is!

Zondag is het tijd voor heel wat anders! Na een mooie route door Death Valley rijden we een lange tijd op een rechte weg door een vlak landschap. En ineens doemt in de verte een stad op.. De wegen worden drukker en kort voordat we op onze plaats van bestemming bereiken, valt onze navigatie uit.. Een beter moment is er niet! We zien allerlei afslagen, maar we weten niet precies welke wij moeten hebben alleen dat we ergens op de wereldberoemde Strip moeten zijn, die slechts een kleine 7 kilometer lang is. En dan ineens zien we de contouren van de stad New York links van ons verschijnen. New York?? Maar jullie zitten toch in het Zuidwesten?! Ja, dat klopt. Maar onze plaats van bestemming is Hotel New York New York in.. Viva Las Vegas! De stad waar je 24 uur per dag kunt gokken en waar ze nog nooit van het woord energiebezuiniging gehoord hebben.

Hotel New York New York is een miniatuurversie van The Big Apple zelf. Het is opgezet als het oude New York en heeft een leuk sfeertje. In Las Vegas staan meerdere hotels met een stad als thema en je kunt ze allemaal inlopen en bekijken. Zo wanen we ons even in Parijs, Venetië en Luxor. Hoewel het natuurlijk allemaal hartstikke nep is, zien de hotels er prachtig uit en zijn ze tot in het kleinste detail nagemaakt. Het was heel leuk om door deze knotsgekke stad te dwalen. Inmiddels licht Las Vegas ook al weer achter ons en maken we ons op voor nog wat andere parken in het Zuidwesten voordat we richting het Noorden rijden.

 

5 reacties

 1. Mooi verhaal weer en inderdaad de US parken zijn prachtig ; mochten jullie tijd hebben ga dan ook naar Monument Valley.
  Las Vegas moet je gezien hebben. En nog jullie reis ( voor een deel) terug verdient met een spelletje aan de slotmachines? Of is het ” what happend in Vegas, stays in Vegas?”

  • Robin & Bianca

   14 mei 2017 at 15:47

   Haha! Nee, niets terugverdiend.. We hadden het veel te druk met rondkijken, dat was al spektakel genoeg.. En er staan zoveel machines, je weet niet waar je moet beginnen. Monument Valley zit er niet in, maar inmiddels wel weer andere parken gezien. Allemaal prachtig, maar vooral Zion sprong er voor mij wel uit!

 2. ingrid de kleijn

  11 mei 2017 at 08:37

  hoi Robin en Bianca,

  Wat een fantastische fotos. geniet er van !

 3. Hans en Lia

  11 mei 2017 at 10:10

  Het lijkt mij heel uitdagend en spannend om op zo’n smalle weg met afgronden te rijden, maar Lia denkt daar heel anders over.
  Nog ruim 2 weken en dan zit jullie reis erop.
  Fijn dat jullie dan weer terug komen, maar ik weet zeker dat velen van ons die prachtige verhalen en foto’s gaan missen.

 4. Ha reislustig duo 🙂

  Wat een tegenstellingen aan jullie kant van de wereld. Via indrukwekkende Amerikaanse natuur naar ‘nep’ Europese cultuur ;). Het blijft een feest om jullie verhaal en foto’s te te volgen. Hou nog even vol hé ! Gaat vast lukken als je maar op de grote weg blijft. Hihihi.

  Groetjes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑