R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Snow (Hey Oh)

Sneeuwstorm is een groot woord voor het kleine beetje natte sneeuw dat valt als we rond Lake Tahoe rijden. Maar koud is het wel! De zwemkleding kan weer in de tas en de jas kan weer uit de tas. We hadden het niet meer verwacht in deze tijd van het jaar, maar het blijkt hier vaker te sneeuwen in de maand mei. Het is alleen niet gebruikelijk dat er nog zulke pakken sneeuw liggen in deze tijd van het jaar. Hoezo klimaatverandering..

We slapen in de 7 Seas Inn in South Lake Tahoe dat gerund wordt door Bill en Debby. Bill zorgt ’s ochtends voor een lekker ontbijtje en aan het eind van de middag staat er een borrel met hapjes klaar. Tijdens de borrel raken we aan de praat met een stel uit New Jersey. We kletsen gezellig wat heen terwijl Debby ons van drankjes blijft voorzien. De volgende mogen bij het ontbijt vraagt Bill wat onze plannen zijn voor die dag. Ik vertel dat we van plan zijn om een rondje langs het meer te rijden in de hoop wat beren te spotten. Dat is ons tot nu toe nog niet gelukt. Maar blijkbaar is mijn Amerikaanse uitspraak niet zo best, want hij kijkt me bedenkelijk aan terwijl hij vraagt “More beer?” waarop ik hem op mijn beurt schaapachtig aankijk. Gelukkig weet Robin mijn goede naam te redden door uit te leggen dat ik het over die grote beesten heb die hier in de bossen rondscharrelen.. Maar hoe we ook de bossen in turen die eerste dag, geen beer te bespeuren. Het is koud en guur en het kwik komt niet boven de 0 graden uit. Vanwege de betere weersvooruitzichten èn het heerlijke hotelletje, besluiten we nog een dag langer te blijven. Misschien hebben me morgen meer geluk!

Als we de volgende ochtend een minuut of 10 onderweg zijn, zien we een groep mensen staan die druk met hun camera’s in de weer zijn. We stappen snel uit en zien dan eindelijk live onze eerste beer met 2 ‘kleintjes’. Even later klimmen de kleintjes de boom in terwijl moeder beer de wacht houdt. Prachtig om zo’n groot beest van dichtbij in het wild te zien! Als we even later doorrijden, steekt er ineens een coyote voor onze auto over. Ook weer bijzonder om te zien van zo dichtbij. Het water van Lake Tahoe heeft een schitterende blauw/groene kleur en het ligt in een mooie omgeving met leuke dorpjes. Ondanks het mindere weer, hebben we ons hier dan ook weer prima vermaakt!

Zaterdag rijden we door naar Ashland en daar aangekomen werken de stoplichten niet. Gekscherend merkt Robin op dat de stroom misschien wel uitgevallen is.. En ja hoor, als we willen inchecken krijgen we het verzoek om later terug te komen. De pasjes voor de deur kunnen nu niet geactiveerd worden en we kunnen onze kamer niet in. We hebben voor Ashland gekozen omdat het een gezellig plaatsje schijnt te zijn met leuke kroegjes en eettentjes. Maar blijkbaar zijn ze hier niet voorbereid op een grote stroomstoring, want veel zaken houden de deuren dicht vandaag. Verbazingwekkend! Eerder maakten we dit mee in Thailand en daar draaide alles op noodvoorzieningen door en hier in Amerika ligt een groot deel plat. Halverwege de straat vinden we een Italiaans restaurant dat door kan draaien omdat ze houtgestookt koken. We zoeken snel een plek op het terras en we zijn niet de enigen want binnen een mum van tijd zit het vol. Terwijl we nog aan een drankje toe zitten, horen we binnen gejuich en zien we de lampen aanspringen. Als we even later teruglopen, is ons hotel ook weer back in business en kunnen we alsnog inchecken. Gelukkig hoeven we de nacht niet in onze auto door te brengen!

Na wat omzwervingen zijn we vandaag in Florence aan de kust van Oregon neergestreken. Aanvankelijk waren we van plan om via het binnenland richting het Noorden te rijden. Tot ver in het voorjaar is er dit jaar in Amerika ongebruikelijk veel sneeuw gevallen. Dit zien we ook onderweg. Door deze heftige en vooral late sneeuwval zijn verschillende passen en delen van parken nog niet toegankelijk. Daarom reizen we nu verder langs de kust omhoog. Geen probleem, ook via deze route bereiken we onze eindbestemming Seattle wel. Zo zijn de weersomstandigheden van invloed op onze roadtrip door Amerika. Klimaatverandering.. Is dat nou een fabel of toch niet? Meneer de President, slaap zacht!

10 reacties

 1. Hans en Lia

  22 mei 2017 at 19:01

  Hier vandaag een graad of 25, dus ik krijg het koud als ik dit lees en zie, maar dat zal de pret bij jullie niet drukken.
  Nu zijn jullie op weg naar Portland (vermoed ik) en dan naar Seattle.
  De reis zit er bijna op, dus hoop dat jullie nog een paar zonnige dagen meemaken !

  • Robin & Bianca

   23 mei 2017 at 05:25

   Gelukkig hebben we hier inmiddels ook weer zonnig weer. En goed gedacht, morgen gaan we naar Portland voor 2 dagen. Daarna via Olympic National Park door naar Seattle. Jullie ook lekker genieten daar van het mooi weer en hopelijk houdt het aan!

 2. Henk en Jans

  22 mei 2017 at 21:39

  Hoeveel km hebben jullie al niet gereden de afgelopen periode?
  En al die natuur daar echt geweldig.
  Leuk die beren maar wel een beetje eng of niet.
  Nu op weg naar Seattle en vandaar terug, of hebben jullie nog zin om er een half jaartje reizen achteraan te plakken.
  Een late reactie maar de foto’s van de Grand Canyon waren schitterend.
  Wat een spectaculair landschap is dat toch.
  Nou nog een fijne tijd daar en tot gauw.

  • Robin & Bianca

   23 mei 2017 at 05:34

   We hebben inmiddels ruim 7.000 kilometer gereden! Het zijn enorme afstanden hier. En nee, hoe geweldig het ook is geweest en nog steeds is, we vinden het voor nu mooi geweest en hebben zin om weer naar huis te komen!

 3. Helemaal verliefd op dat beertje!!!
  Gaaf hoor. En ook de rest van de foto’s super mooi. Geniet van jullie laatste week in de VS!! X

 4. Hans & Mieke

  24 mei 2017 at 08:10

  Gelukkig geen sneeuwstorm maar toch. Wat een schatje die beer….tot dat hij achter je aankomt….En wat heerlijk dat jullie het zonnetje vast vooruit hebben gestuurd. Van het weekend gaat het hier tropisch worden.
  Fijne week nog en tot volgende week. xx

 5. Elly & Rene

  24 mei 2017 at 18:20

  Wat een mooi reisverslag hebben jullie gemaakt en prachtige foto’s ik/we hebben er super van genoten en wat is het jammer dat jullie verhalen bijna aan het eind zijn! ik keek wekelijks uit naar jullie verslag en weet zeker dat ik het ga missen!
  Jullie reis zit er bijna op geniet r nog even van!

  Liefs en tot ………Elly & Rene

 6. Met veel plezier jullie verslag weer gelezen. Weer heel wat beleefd. Vooral met de beren. Mooie foto’s ook weer. De laatste lootjes nu. Er zit er hier een met smart op jullie te wachten en begrijpelijk. Geniet nog even en we wensen jullie een hele fijne terugreis en wel thuis.

 7. Karin en Martien

  26 mei 2017 at 18:41

  Yogi Bear of Yogi Beer! What’s in a name….. Zolang je in de kroeg maar kriigt wat je besteld, toch? Best lastig om dat in Amerika alemaal net goed uit te spreken met “ons” Engels. Hoe dan ook: de natuur ziet er weer fantastisch uit. Maar de keerzijde inderdaad ook: slaap zacht, meneer de president. “An unconvenient truth”: actueel als nooit tevoren, zeker met Trump aan het wereldroer.
  Maar….God wat hebben jullie fantastische avonturen beleefd de afgelopen 8 maanden. Nog even en dan wacht weer Nederland met zijn 24-uurs weersverwachting, land-, tuinbouw- en postduivenberichten en Pauw of Jinek op de doordeweekse avonden.

  Lieve groet van ons!

  !

 8. Erikscheermeijer

  26 mei 2017 at 21:35

  Wat een mooie afsluiting van jullie reis!
  Hier is het een stuk warmer, tegen de 30 graden.😅
  Ik hoop dat het weer hier zo aanhoudt, dat zou jullie thuiskomst extra glans geven.
  Veel plezier nog de laatste paar dagen en alvast een heel goede terugreis en ik kijk er ontzettend naar uit om jullie weer te zien!!😜😆 xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑