R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

River Deep, Mountain High

In onze zoektocht naar het echte Wilde Westen laten we de glitter and glamour van Las Vegas achter ons. Williams, dat aan de legendarische Route 66 ligt, is onze eerste stop onderweg. Deze plaats is ook de toegangspoort tot de South Rim van The Grand Canyon. De volgende morgen gaan we al vroeg op pad naar dè kloof die door velen wordt gezien als een van de grootste natuurwonderen van de wereld. Na een uur rijden zijn we er en enigszins verward parkeren we onze auto. Dit moet het zijn, maar alles wat we om ons heen zien is vlak land en bomen..

Amper 10 meter van onze auto vandaan kijken we in een kloof van zo’n 1.600 meter diep en dat zover we kunnen kijken. We hebben nog niet eerder zoiets gezien.. Het lijkt of er een grote scheur in het oppervlak zit en goed beschouwd is dat het ook. Als we verder lopen langs de kloof, zien we beneden ons de Colorado Rivier stromen. De blauwe rivier steekt mooi af tegen het rode gesteente van de kloof. Onder de indruk van al dit natuurgeweld verlaten we het park. Onderweg rijden we langs een aantal indianenreservaten. De uitzichtloze situatie waarin deze oorspronkelijke bewoners van Amerika leven, stemt niet vrolijk. In het vlakke en droge stoffige landschap zijn bijna geen bestaansmiddelen te vinden. Langs de weg zie ik een bord met een oproep kinderen te beschermen tegen de gevaarlijke drug Meth. Ook dit laat een indruk achter. Lang niet alles aan Amerika is even Great..

Vanuit het leuke plaatsje Kanab bezoeken we de parken Bryce Canyon en Zion. Bryce Canyon is hoog gelegen; op het hoogste punt 2.800 meter. Vanuit grote hoogte kijken we naar de rood en roze gekleurde grillig gevormde pilaren (Hoodoos) van dit park. Maar het is vooral Zion dat de show steelt! Er loopt een schitterend aangelegde route door dit park en vanwege het voorjaar staat alles in bloei. Kanab staat verder bekend onder de naam “Little Hollywood”. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw werden in deze omgeving veel westerns opgenomen zoals Gunsmoke en Lone Ranger. Langs de hoofdweg staan om de paar meter borden van acteurs en films en tv-series en er is zelfs een museum. Het ruige landschap bestaand uit diepe canyons en rood gekleurd rotsachtig gesteente, oneindige prairies en dorpjes als Kanab geven ons het gevoel dat we hier in het Wilde Westen beland zijn.

Via State Highway 50 rijden we dwars door Nevada terug naar Californië. Hier vinden we een echt stukje onvervalst Wild West Amerika! De kogelgaten zitten in de borden langs de weg en we worden gewaarschuwd voor loslopende wilde paarden. Een aantal jaar geleden is deze weg gekroond tot “The Loneliest Road in America”. En we begrijpen heel goed waarom! We rijden over een eindeloos lange weg van 514 kilometer en we zien weinig meer dan land om ons heen. Heel af en toe passeren we een vervallen mijnwerkersstadje. Langs deze weg reed vroeger ook de Pony Express om de post te bezorgen lang voor het huidige digitale tijdperk zijn intrede deed. We verwachten ieder moment Lucky Luke op zijn Jolly Jumper voorbij te zien springen, maar misschien dwalen onze gedachten nu wat te ver weg over de eindeloze prairies hier..

Na ruim een week stof happen door de eindeloze vlaktes van Arizona en Nevada zijn we terug in zonnig Californië. Hoewel als we de weersvoorspellingen mogen geloven, dan zien we de komende dagen weinig zon hier in South Lake Tahoe. Mogelijk trekt er zelfs nog een sneeuwstorm voorbij. We gaan het beleven!

16 reacties

 1. Jullie Wild West route brengt je echt een stuk terug in de tjjd. Gelukkig geen gebroeders Daltons tegen gekomen. Anders hadden jullie er niet zo goed uitgezien als op de foto. Wow, wat ben ik jaloers op jullie prachtig gebruinde koppen. Ook de beschrijving en foto’s van de route zijn weer fenomenaal. Maar we kijken uit naar jullie behouden thuiskomst. Elkaar weer ff vasthouden en knuffelen.
  Take care!! 💋💋💋

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 05:00

   Dank Mar, we blozen ervan! Ook wij kijken inmiddels uit naar onze thuiskomst. Elkaar vasthouden is toch heel anders dan appen of skypen! 😙

 2. Hans en Lia

  16 mei 2017 at 21:20

  De titel van deze blog is wel heel toepasselijk als ik naar die schitterende foto’s kijk. Hoop dat jullie nog een beetje lekker weer krijgen en dat jullie weinig last hebben van die verwachte sneeuwstorm.
  Hier nu eindelijk mooi weer, maar dat is waarschijnlijk ook maar voor een paar dagen.
  Nog even volhouden daar en dan mogen jullie weer naar het platte kikkerlandje.

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 05:11

   De voorspelde sneeuwstorm bleef gelukkig uit! Koud was het wel, maar nu is het weer lekker zonnig hier. Hoop bij jullie ook!

 3. Hans & Mieke

  17 mei 2017 at 07:00

  Tjeetje wat een natuur, prachtig weer in beeld gebracht. En wat ziet het er echt uit alsof het zo uit de film is geknipt.
  Nog even genieten. xx

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 05:15

   Dank je Miek en dat doen we! Als je daar loopt, zie je het ook zo voor je gebeuren allemaal. Liefs

 4. Tja, zo zie je maar, 3 weken is veeeúúúúllll te kort…
  Schitterende vergezichten!!!
  Prachtige plaatjes als achtergrond bureablad!!!
  stieffel nog ff lekker 2 weekjes door daar en denk aan ons zo van, wat was het toch gezellig met die 2 :o)

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 05:21

   Dat wordt nog een keer een retourtje Amerika Ruud! Je moet alleen wel wat kilometers maken voor die vergezichten, wat een afstanden hier. En gezellig was het zeker met die 2. 😂

 5. Jongens wat een prachtige natuur om jullie heen en wat zien jullie er heerlijk ontspannen uit. Geniet er nog lekker even van ..Liefs van ons .xx

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 05:25

   Dank en dat doen we! En voor jullie ook weer hele fijne zomermaanden in Frankrijk! Liefs terug

 6. Wat een prachtige natuur en wat zijn de verhalen weer boeiend en de foto’s schitterend gemaakt.
  De laatste weken zijn aangebroken van deze onvergetelijke mooie reis, en wat hebben jullie ons mee laten genieten van dit alles, veel dank daarvoor.
  En wat zijn we allemaal ook weer blij als we elkaar straks weer ontmoeten en begroeten.
  Geniet nog van deze weken er staan nog mooie natuurmomenten en bezienswaardigheden te wachten.
  Prachtige foto ook van jullie samen, heel mooi om te zien.

  Veel liefs van ons mama en Frans xx

 7. Erikscheermeijer

  21 mei 2017 at 08:56

  Hi John (Wayne) and Jane (Calamity),
  Het wilde westen lijkt mij een fantastische afsluiter van jullie wereldreis.
  Wederom een prachtig verhaal met schitterende foto’s…..daar moeten jullie echt een (digitale) boekwerk van maken!
  Nog anderhalve week te gaan en een jullie ongeloofelijke mooie reis zit erop.
  Wat is het achteraf bekeken toch snel gegaan, vooral de laatste paar maanden, althans in mijn beleving.
  Ik zou me kunnen voorstellen dat jullie ook wel weer naar huis verlangen alhoewel het zeker wennen zal zijn om het “gewone” leventje op te pakken.
  Ik en de familie kijken er naar uit om jullie weer in levende lijve te zien en te spreken.
  We hebben ontzettend genoten van jullie blogs en foto’s , zodat we mee konden genieten van het avontuur, maar er zal nog veel meer te vertellen zijn, dus kunnen we haast niet wachten op jullie thuiskomst.
  Veel liefs, geniet nog van de laatste paar dagen en tot de 31ste!👍🏻😘

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 05:36

   Voor ons gevoel is het sinds Zuid-Amerika ook omgevlogen! En ja, hoewel we ook nu nog volop genieten, vinden we het ook een fijn idee om straks weer thuis te zijn en iedereen te zien. Liefs terug van ons

 8. Frans en Elly

  22 mei 2017 at 09:34

  Ik sluit mij helemaal bij Erik zijn woorden aan. Erg genoten van de leuke blogs en prachtige foto’s.
  Ook dit wild/west avontuur was fantastisch om te lezen.
  Wat zal het vreemd zijn als jullie straks weer terug zijn in dit land waar je in twee á drie uur doorheen rijdt.
  Geniet van het laatste weekje.
  Heerlijk idee om straks weer bij elkaar te zijn.
  Liefs XX

  • Robin & Bianca

   22 mei 2017 at 15:53

   Ja, thuis vinden we het al snel ver rijden maar hier beleven ze dat heel anders. Vergeleken met die afstanden hier is een ritje Purmerend – Friesland straks een peulenschilletje! 😙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑