R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Life in the Fast Lane

Ver voor ons vertrek wisten we dat ooit de dag zou aanbreken waarop ons avontuur erop zit.. Eind mei 2017 klonk toen als verre toekomstmuziek in onze oren, maar inmiddels is het realiteit geworden en staan we aan de vooravond van ons vertrek naar huis. In het begin konden we soms niet geloven dat we echt voor zo’n lange tijd op reis waren en nu kijken we vol ongeloof terug omdat het voorbij is.. Zoom! What was that? Dat was onze wereldreis!

Een dag of wat terug laten we Californië achter ons op weg naar onze eindbestemming Seattle. We rijden lekker tot er ineens een lampje op het dashboard begint te branden dat aangeeft dat er een probleem is met een van de banden. Als we stoppen, lijkt het inderdaad of een van de banden wat zachter is. Bij een pompstation pompen we de band op waarna we verder rijden. Ruim een uur later brandt het lampje echter opnieuw. We stoppen weer, maar de band lijkt nog wel vol te zitten.. Voor de zekerheid pompen we de band nog wat op zodat we in ieder geval onze bestemming kunnen halen. Gelukkig hoeven we niet ver meer, want het rijdt toch niet echt lekker meer zo.

Die avond slapen we in een Bed en Breakfast van een Chinees paar dat een aantal jaar geleden naar Amerika is vertrokken vanwege de luchtvervuiling rond Hong Kong. Ze moeten wel goed geboerd hebben in China, want ze wonen in een schitterend huis dat ook nog eens prachtig ligt aan de Grote Oceaan. We ploffen neer op het terras en besluiten om eerst lekker van deze bijzondere stek te genieten. De band is een probleem voor morgen.. En dat is het inderdaad als de volgende morgen de band volledig leeggelopen is. Robin belt met de autoverhuurder die ons doorverwijst naar een bandencentrum een kilometer of 20 verderop. Nadat we eerst nog een heerlijk Chinees ontbijt voorgeschoteld krijgen, kan de eigenaar ons ook nog een eindje op weg helpen want hij blijkt zowaar een pomp in huis te hebben. Dat scheelt in ieder geval een band verwisselen!

Het is druk als we bij het bandencentrum aankomen en dat verbaast ons niet echt gezien de slechte staat van sommige wegen hier. We leveren de auto af en horen dat het ongeveer een uur duurt. Als we ruim 2 uur later geroepen worden, blijkt dat er een spijker in de band zat. Als we willen betalen, zegt de eigenaar dat dit niet nodig is. Waarom? Hij zegt dat hij het leuk vindt dat we hier rondreizen. Bijzonder! Dit is niet de enige keer dat we zoiets meemaken. Zo krijgen we een keer een koek mee omdat we volgens de serveerster te lang moesten wachten op de rekening. En wanneer we op een terras een ober er attent op maken dat hij vergeten is om ons eten in rekening te brengen, zegt hij dat het wel goed is zo omdat we zo vriendelijk en geduldig waren.. Snelheid lijkt erg belangrijk hier. Regelmatig maken we mee dat de rekening al op onze tafel ligt terwijl we nog aan het eten zijn. Er wordt niet gevraagd of we nog wat toe willen. Service staat hier hoog in het vaandel, maar voor gezelligheid hebben ze geen tijd!

Na de reparatie van de band, maken we een uitstapje naar het binnenland voor een bezoek aan de stad Portland. We logeren in een statig oud pand in een mooie groene wijk van de stad. Door heel Portland staan permanent zo’n 500 foodtrucks en ook om de hoek bij ons staan er een paar. We vermaken ons prima en na een paar smakelijke dagen keren we terug naar de kust. Via een prachtige route over het Olympic schiereiland bereiken we afgelopen zaterdag Seattle. We bezoeken de wereldberoemde viskraam van Pike’s Place Market waar de verkopers een showtje opvoeren terwijl ze vissen overgooien. Grappig om te zien! En we gaan naar het Music Experience waar we tentoonstellingen over Jimi Hendrix en Jim Henson (De Muppets) bekijken. Verder slenteren we lekker door deze fijne stad terwijl we van het uitzonderlijk mooie weer genieten.

Na 34 treinritten variërend van een half uur tot 6 dagen, 25 busritten, 10 vluchten, 1 boottocht, zo’n 7.000 kilometers met de camper door Nieuw-Zeeland, ruim 8.000 kilometers per auto door Amerika en 114 verschillende slaapplekken is het tijd om naar huis te gaan. Voor ons was het een groot avontuur waar we volop van genoten hebben! En hoewel het nu nog wat onwerkelijk voelt en het best wel even wennen zal zijn, is het een fijn idee om straks weer thuis te zijn en verheugen we ons enorm op het weerzien met familie en vrienden!

10 reacties

 1. Robin en Bianca, ik heb genoten van jullie belevenissen, avonturen en fotos. De titels van jullie verslagen, altijd een juiste weergave van wat jullie hebben meegemaakt. Weinig grote tegenslagen gehad tijdens jullie reis; camper in NZ, spijker in autoband. Als dat alles is……
  Toen we nog bij de bank werkten had je het al over jullie wereldreis plannen en nu zijn jullie rond de wereld geweest! Kunnen weinige zeggen.
  Ik wens jullie een goede reis terug naar Purmerend.

 2. Ook wij hebben genoten van jullie reisverhalen en geweldig mooie foto’s.
  Die 8 maanden zijn letterlijk en figuurlijk omgevlogen. We kijken uit naar jullie way back home. Oost, west, thuis best! Goede vlucht terug naar Nederland!
  💋💋💋

 3. Frans en Elly

  30 mei 2017 at 09:53

  Het is al vaker gezegd. Het was iedere keer een meegenieten van jullie avontuur, prachtige verhalen en schitterende foto’s.
  Dat ga ik wel een beetje missen, maar wat verheug ik mij op jullie terugkomst!!
  Een goede vlucht terug. XX
  Liefs Elly

 4. Hans & Mieke

  30 mei 2017 at 09:59

  Ja, de tijd is echt omgevlogen bedankt voor de geweldige verhalen, heerlijk om te lezen. Zo waren we er zelf ook een “heel” klein beetje bij. En de foto’s tja die spreken voor zich, echt prachtig.
  En dan nu weer ‘home sweet home’.
  Fijne en goede reis terug.

  Liefs H&M

 5. Hans en Lia

  30 mei 2017 at 10:27

  Kleine aanvulling op jullie opsomming van busreizen, vluchten etc. Jullie hebben ons de afgelopen 8 maanden voorzien van plm. 50 heel mooi geschreven blogs, inclusief pakweg 750 geweldige foto’s. Tevens dagelijks ook een hele mooie snapshot. Met behulp van die snapshots en google-maps konden we jullie reis heel goed volgen. Kortom, wij hebben ook ontzettend genoten.
  Hele goede vlucht en welkom terug in Nederland !!!

 6. Alles wat hier boven geschreven staat kunnen we volmondig beamen, maar wat zijn we blij als we elkaar morgen kunnen begroeten.
  Een dikke knuffel kunnen geven en genieten van jullie in levende lijven.
  Mooie en goede vlucht en tot heel snel.
  💋💞💋

 7. Time flyes, wat een bijzondere verhalen, prachtige foto’s en avonturen hebben jullie beleefd. Genoten van jullie verhalen, dat ga ik missen. Toch wel heel fijn dat jullie weer veilig naar NL komen, goede vlucht terug!

  Liefs Nicole xxx

 8. Dan Korving

  1 juni 2017 at 07:09

  Ik heb genoten van jullie mooie reisavonturen! Kan me goed voorstellen dat het een vreemde gewaarwording moet zijn om weer thuis te zijn. Welkom terug. Ik vind het ongelofelijk gaaf en mooi wat jullie gedaan hebben!

 9. Ha Bianca en Robin, Mooi om te lezen waar jullie allemaal zijn geweest. Lijkt mij een geweldige ervaring. Vreemd om volgende week weer terug te keren naar de torens van het UWV.

 10. ingrid de kleijn

  6 juni 2017 at 14:27

  hoi Robin en Bianca,

  wat een leuke verhalen en wat een mooie fotos ! Jullie hebben het onwijs naar jullie zin gehad maar wat is het snel gegaan ! Raar idee dat jullie alweer terug zijn. Tot op de werkvloer Robin !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑