R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Connection

Dinsdagavond 25 april stappen we om half 7 in Buenos Aires op het vliegtuig voor onze vlucht naar Atlanta. Van daaruit vliegen we verder naar Los Angeles. In de krappe tijd die we in Atlanta hebben, moeten we een visum regelen, onze bagage ophalen en weer afgeven en door de scan met onze handbagage. Oef, dat wordt spannend! De stewardess met wie we spreken, stelt ons gerust met de woorden dat iedereen aan boord een aansluitende vlucht heeft en dat we die van ons zeker weten gaan halen..

10 voor half 9 moet ons vliegtuig vanuit Buenos Aires vertrekken. Maar het vliegtuig blijft aan de grond staan en er gebeurt niets. Even later meldt de piloot zich met de boodschap dat er nog geen toestemming is om te vertrekken omdat er nog wat is met de bagage. En dat duurt en duurt.. Ruim een uur later wordt er eindelijk groen licht gegeven en stijgen we op. Bij aankomst in Atlanta, hebben we nog maar 50 minuten tijd over voordat ons volgende vliegtuig vertrekt. We sjezen het vliegtuig uit en beginnen enigszins gestrest aan onze race tegen de klok.

Allereerst stuiten we op de douane waar we een visum moeten regelen. Voor de drukste luchthaven van het land, zijn er niet veel loketten geopend. Slechts 3.. Trappelend van ongeduld staan we te wachten als eindelijk ergens vanuit het niets een douanier ons wenkt. Er bleek nog een 4e loket te zijn. Als de douanier vraagt of ik mijn rechter vingers op een plaat wil leggen voor een afdruk, leg ik mijn linker vingers neer. Als hij het in het Duits herhaalt, schrik ik wakker. Hij vertelt ons dat zijn opa uit Duitsland kwam. Vervolgens zegt hij dat we straks nog naar zijn fiets vragen.. Een douanier met humor, die zijn we nog niet zo vaak tegengekomen deze reis. Als onze visa geregeld zijn, mogen we door naar de bagageband. Daar aangekomen zien we onze rugzakken al liggen. We pakken ze op en geven ze bij het bagagedepot af. Dat gaat lekker soepel..

Maar dan komen we bij de scan aan. Wat een chaos en drukte! De moed zakt me wat in de schoenen. Robin loopt als een blind paard een beambte voorbij terwijl ze mij tegenhoudt en zegt dat ik hem terug moet halen. Met mijn liefste glimlach zeg ik dat we nog maar een half uurtje hebben voordat onze volgende vlucht vertrekt. Dit helpt en we mogen doorlopen naar een aparte rij die aanzienlijk kleiner is. Maar als je haast hebt, dan duurt alles te lang! Grrr, wat zijn sommige mensen toch tergend langzaam! Als we eindelijk door de controle zijn, worden we door een andere beambte aangespoord om ons te haasten naar de gate waar ze al met boarden begonnen zijn. We rennen de longen uit ons lijf en hijgend komen we 5 minuten voordat de gate sluit aan. Netjes op tijd toch..

Na aankomst in Los Angeles pikken we onze auto op en rijden we naar ons motel. Moe vallen we al vrij vroeg in slaap. De volgende dag besluiten om naar Warner Bros Studios te gaan voor een tour. Het is een gigantisch complex en het is bijzonder om op dè plek te zijn waar zoveel bekende films en tv-series zijn opgenomen. We mogen de vele auto’s van Batman bewonderen, een kopje koffie drinken in Central Perk uit de tv-serie Friends en samen op een bezemsteel zwerkbal spelen net als Harry Potter. Over-the-top Amerikaans, maar wel heel erg leuk! En dan is het al weer tijd om richting het appartement te rijden waar we met Ruud en Dien hebben afgesproken. Heel leuk om ze na zo’n lange tijd weer te zien en we hebben hier echt naar uitgekeken de afgelopen weken.

De eerste avond kletsen we vooral bij en proosten we op onze koning. De volgende dagen hangen we vooral de toerist uit op de Walk of Fame waar we de sterren van onze favorieten zoeken, lopen we over de pier en het strand van Santa Monica, rijden we door Beverly Hills  in de hoop een kopje koffie te scoren bij George Clooney en kijken we onze ogen uit in de gigantische winkels hier. Tussendoor eten we hamburgers en drinken we wat terwijl we opnieuw bijkletsen. Ze zijn hier niet van de gezellige tentjes, maar gelukkig hebben we een appartement waar we met z’n vieren kunnen zitten als we niet op pad zijn. Maandagochtend zitten onze dagen samen er weer op en vertrekken Ruud en Dien naar huis en start onze roadtrip door Amerika. Voor ons voelde het even als een stukje thuis op reis na al die tijd en we hebben ervan genoten!

8 reacties

 1. Overstappen in USA gaat vaak met stress gepaard. Maar jullie hebben het gehaald en jullie bagage ook.
  Veel plezier op jullie tocht dwars door de usa

 2. Wat stress dan…….maar gelukkig gered,heerlijk lijkt me dat om na zoveel maanden familie te zien.Geniet nog steeds van jullie verhalen. Het laatste stukje van jullie mooie reis,en dan ben je weer back to reality.
  Geniet er nog van😘

  Dikke kussen van ons

 3. Vreselijk, die stress. De angst om je vliegtuig te missen met alle ellende daarna. Enfin, het is uiteindelijk goedgekomen. Leuk dat jullie het met Dien en Ruud zo gezellig hebben gehad. Ja, er zal heel wat bijgekletst zijn. Volgens mij hadden jullie geeneens tijd om leuke tentjes te zoeken. Geniet nu nog lekker van jullie roadtrip….on the road again! Tot ziens! 💋💋💋

 4. G. Niekamp

  3 mei 2017 at 13:20

  Fijn dat alles goed gekomen is met het overstappen. Om kierewiet van te worden. Verder met heel veel plezier jullie verslag gelezen. Wat een belevenis zo. Nu nog een paar weken en dan begint het gewone leven weer. In gedachten kunnen jullie er al vast aan wennen maar eerst nog even flink genieten daar. Heel veel plezier . Liefs van ons

 5. Wat een verhaal weer, ik zou er helemaal gestrest van raken en ook paniek voelen.
  Maar gelukkig is alles goed gegaan👍
  Gezellig dat Ruud en Dientje er waren en dat jullie het fijn vonden kan ik me ook voor stellen, hele tijd geen familie en vrienden om je heen dan ga je daar toch naar uitkijken als ze dan komen.
  Geniet nog van de laatste weken in Amerika er zal nog veel moois te zien zijn.
  Wij gaan de laatste dagen Kroatië in waar het ook geweldig mooi is geweest, een prachtig land.
  We zien elkaar gauw en kijken er naar uit.

  Veel liefs van ons 💋💋
  Mama en Frans

 6. Hans & Mieke

  4 mei 2017 at 07:38

  Pff wat een gedoe zeg, zou ook niets voor mij zijn. Leuk even al die echte toeristische te doen. Geniet lekker van jullie roadtrip volgens mij is daar ook weer meer dan genoeg mooie dingen te zien (met wat ik in de Mol heb gezien)
  Xxx H&M

 7. Hans en Lia

  4 mei 2017 at 12:28

  Jullie zijn dat stressen natuurlijk niet meer gewend na al die relaxte maanden, maar gelukkig is alles goedgekomen.
  Lekker een paar dagen met Ruud en Dien opgetrokken en nu samen met ze 2-tjes de laatste paar weken van jullie superreis heerlijk gaan genieten.

 8. Frans en Elly

  4 mei 2017 at 15:29

  Alleen al van het lezen raak ik gestresst. Haha…Ik zei al tegen Frans ‘dat zou niets voor mij zijn’
  Wat fijn om gezellig een paar dagen met z’n viertjes hollands te kletsen.
  Nog een maandje mooie dingen ontdekken! Geniet ervan.
  Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑