R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Back Home

Omdat de wegen rond Seattle nogal dicht kunnen slibben, gaan we dinsdagochtend al vroeg op pad om de auto in te leveren. We hebben onze zorgen om niets gemaakt want binnen een mum van tijd is de auto afgeleverd en staan we klaar voor vertrek op de luchthaven. Nu moeten we alleen nog ruim 5 uur overbruggen voordat we de lucht ingaan en inchecken is nog niet mogelijk. Dat wordt een behoorlijke zit, want de zenuwen gieren inmiddels door mijn keel voor de reis richting huis..

Tot onze verrassing lopen we op Tacoma Airport eerst nog langs een tentoonstelling van tourposters van onze muzikale helden Pearl Jam. Leuk om te zien en zo tikt er ongemerkt toch weer wat tijd weg. Daarna nog een kop koffie voordat we naar de incheckbalie gaan. Ook dit gaat vlot en voor we het weten staan we in de vertrekhal. We eten nog een laatste hamburger en zo nemen we geheel in stijl afscheid van Amerika. En dan is het zowaar al weer tijd om de gate op te zoeken. Ongemerkt zijn ook deze laatste uurtjes Amerika omgevlogen!

We vliegen met Iceland Air en maken een tussenstop in Reykjavik. We doen hard ons best doen om wat slaap te pakken in het vliegtuig, maar dit wil niet echt lukken. Misschien zijn het de spanningen maar het helpt ook niet echt dat het buiten maar niet donker wil worden tijdens deze vlucht. Het is inmiddels woensdagochtend vroeg als we op Reykjavik landen. Omdat we nu het gebied van de Schengenlanden binnen komen, moeten we hier langs de douane. We hebben niet veel tijd, maar het gaat soepel en dan is het echt tijd voor de laatste vlucht van onze reis..

Het is een heldere ochtend als we vanuit Reykjavik naar Amsterdam vliegen. Na een uur of 2 zien we in de verte de Nederlandse kustlijn opdoemen. We vliegen over Zuid-Holland en zien de kassen van het Westland goed liggen. En dan landen we op Schiphol en zetten we na 240 dagen eindelijk weer voet op Nederlandse bodem. Als we in de bagagehal aankomen, zien we in de verte al wat familie staan. We willen er het liefst direct naar toe maar tegelijkertijd zie ik in mijn ooghoeken ook onze bagage op de band voorbij rollen. Die maar eerst pakken en dan zo snel mogelijk naar buiten waar we met open armen ontvangen worden. We drinken nog wat en proosten op onze terugkomst terwijl we om ons heen kijken en we ons voor even de koning te rijk voelen! We kijken terug op een fantastische reis waarin we heel veel moois zagen. Alles is goed verlopen, zowel bij ons onderweg als bij de achterblijvers. Beter hadden we het ons vooraf niet kunnen wensen!

Eenmaal thuis aangekomen wacht er een nieuw comité dat ons welkom heet. Opnieuw proosten we en langzamerhand komen we over de slaap heen. Er staan bloemen, liggen kaarten en attenties en tot onze grote verrassing ligt er ook een uitnodiging voor een welkomstfeestje op zaterdag met als thema ‘I Love Holland’. Dit geslaagde feestje compleet met haringen, kroketten, gehaktballen, pannenkoeken, cocktailprikkers, appeltaart enz. ligt al weer een paar dagen achter ons en inmiddels zijn we al weer bijna een week thuis. Letterlijk zijn we geland, maar figuurlijk nog niet helemaal. Het voelt nog wat vreemd om in eigen huis en omgeving rond te lopen, maar dat komst vast goed.

En dan rest ons voor nu nog iedereen te bedanken voor de leuke reacties en aanmoedigingen op ons blog, voor de ontvangst op Schiphol en thuis na onze aankomst, de bloemen, ballonnen, kaarten enz. En in het bijzonder bedanken we onze familie voor het gezellige feestje afgelopen zaterdag! Door jullie zijn we iets zachter geland in het alledaagse leven thuis!

6 reacties

 1. Hans en Lia

  6 juni 2017 at 20:05

  Het was heel leuk om jullie op Schiphol weer te zien na 8 maanden en ook de welkomsparty was super.
  Hoop dat jullie weer snel geacclimatiseerd zijn, maar met het weer op dit moment (regen en veel wind) moet dat geen probleem zijn.
  Nieuwsgierig wanneer jullie volgende wereldreis is.

 2. Hans & Mieke

  7 juni 2017 at 06:32

  Heerlijk vonden we het om alle blogs te lezen en te bekijken, maar ook heel fijn dat jullie veilig terug zijn. Fijn dat we het welkomfeestje nog met lekker weer hebben kunnen houden……..met dit weer nu, tja…dan weet je dat je gewoon weer in Nederland bent.

 3. Welcome back
  Home sweet home

 4. Het was fijn om jullie gezond en wel terug te zien op Hollandse bodem.
  Ook heel fijn dat alles, maar dan ook alles, goed is verlopen. Wij hebben genoten van jullie blogs en geweldig mooie foto’s. Ach, dit herfstweertje nu is om jullie het gevoel te geven echt weer thuis te zijn. Maar na regen komt zonneschijn, zo houden we de moed er maar in. 💋💋💋

 5. Frans en Elly

  7 juni 2017 at 15:06

  Ook wij waren blij dat we jullie gezond en wel weer terug zagen.
  Het was super leuk zaterdag en gelukkig ook nog mooi weer. Dat is nu wel even anders!
  Eén ding is zeker, de blogs met de prachtige foto’s zal ik missen.
  XX

 6. Welkom thuis! Heb genoten van jullie verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑