R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

So What?

Sukothai ligt in het midden van Thailand en is vooral bekend door het gelijknamige nationale park.  Hoewel het niet op de route ligt, is dit park voor ons toch reden genoeg om een omweg te maken. En daarom reizen we de dag voor Kerst vanuit Chiang Mai hier naar toe. Niet eerder tijdens onze reis door Thailand is het zo warm. Op 1e Kerstdag is het zelfs een graad of 35 als we besluiten dat de verschillende Wat’s (tempels) in het National Park maar even moeten wachten op ons bezoek. Vandaag beperken we ons tot de veranda van ons  huisje en het zwembad. So What? Die Wat’s staan er al bijna 8 eeuwen lang, dus morgen staan ze er vast ook nog wel.

Op 2e kerstdag is het dan toch zover. Het is nog steeds pittig warm, pfff! Zullen we wel, zullen we niet.. De verleiding is groot om het koele zwembad in te duiken. Maar geen getreuzel meer, tijd voor actie want we zijn hier niet voor niets naar toe gereisd! Met factor 50 trotseren we de hitte en stappen we op de fiets voor een bezoek aan het Sukothai National Park. In dit park staan de overblijfselen van het oude Koninkrijk van Sukothai. Dit rijk floreerde van het midden van de 13e eeuw tot aan het eind van de 14e eeuw. Deze periode wordt ook wel gezien als de Gouden Eeuw van de Thaise beschaving. Het park staat op de Werelderfgoedlijst en het behoort tot een van grootste culturele trekpleisters van Thailand. Ondanks dat het park zo drukbezocht wordt, is het vandaag lekker rustig toeven hier.

Het park is mooi aangelegd en het herbergt meerdere Wat’s die er vervallen maar heel fraai uitzien. Het heldere en zonnige weer geven de ruïnes een spectaculaire kleur en het is indrukwekkend om hier doorheen te fietsen. Af en toe stappen we af om een van de Wat’s van dichtbij te bewonderen. Ruim 3 uur later fietsen we het park weer uit om nog een Wat te bezichtigen die iets er buiten ligt. Fietsend genieten we van de mooie omgeving maar al wat we zien, niet die ene Wat die we zoeken. De zon brandt goed en ergens in de verte lonkt het zwembad. We vinden het genoeg en keren om. So What? Genoeg moois gezien voor vandaag!

Deze kerstdagen voor ons geen boom, Duivekater, schuimkransjes, spannende serie en gezellig eten en borrelen met dierbaren. Alleen de Top 2000 zorgt voor wat kerstgevoel. Maar niet eerder tijdens de kerstdagen zwommen we buiten, fietsten we in de zon, smaakte een koel biertje zo lekker verfrissend en genoten we buiten van een Thais kerstdiner. Voor ons een Kerst om niet meer te vergeten. En volgend jaar halen we de schade dubbel en dwars in en gaan we voor een boom tot aan het plafond!

6 reacties

 1. Mooi om te lezen en te zien. Thailand heeft echt mijn hart gestolen. Als ik jullie verhalen zo lees, dan waan ik me weer daar. Jaar of zes geleden ook in Sukothai geweest. Zodra de zon op gaat, is het goed te doen. Maar het is algauw bakken geblazen tussen al die stenen. Geniet ervan!

 2. Behoorlijk warm , maar toch wel een beetje jaloers.
  Zwemmen tijdens de kerst is toch heerlijk.
  Met zoveel fietskilometers kunnen jullie volgend jaar meedoen met de Tour de France.

 3. Staat je goed die broek en lijkt me heerlijk zitten met dit weer.
  Prachtig om te zien waar jullie nu zijn, het is iets anders dan fietsen langs de moezel, mooi ook al die tempels.
  En heerlijk om daar te fietsen, en de foto’s zijn wederom heel mooi evenals de goede uitleg over het gebied waar jullie nu zijn.
  Het is inderdaad ook heel bijzonder om met deze temperatuur de kerst door te brengen, wij brengen hem door met wat miezerig weer en hopen stiekem dat er in de komende tijd toch nog vorst mag komen en dan nog zoveel dat er weer eens een Elfstede gereden kan worden.
  Maar eerst komt nu de jaarwisseling dus oliebollen en appelflappen tijd, we gaan er van genieten dit keer in Swifterbant en niet in Purmerend haha

  veel liefs van ons Mama en Frans xx

 4. Erik Scheermeijer

  29 december 2016 at 20:52

  Hi luitjes,
  Ach een keer geen kerstgevoel lijkt mij geen straf als ik het verhaal lees en de foto’s bekijk.
  Dit maak je natuurlijk niet elk jaar mee en kerst tenslotte wel, dus…..
  Ik wens jullie alvast een heel fijne jaarwisseling en een mooi reisvervolg in 2017!!!

  Veel liefs,
  Eer, xxx

 5. Karin en Martien

  31 december 2016 at 08:32

  Zo’n kerst is toch niet te versmaden? Als we zo doorgaan is het over 50 jaar hier ook zo. Ik zou dus maar zuinig zijn op die broek!
  Maar zonder gekheid (we hadden al even niet gereageerd, want om maar steeds te zeggen dat het zo leuk geschreven en gefotografeerd is, gaat ook vervelen): het is wel allemaal fantastische wat jullie allemaal zien en meemaken. Behalve die massage met stokslagen is er nauwelijks een dissonant en zit je constant in een tombola van uiteenlopende ervaringen.
  Wat ik (Martien) me afvraag is of jullie niet inmiddels enkele kilo’s zijn
  afgevallen met al dat geloop en gefiets?

  wij hopen nog veel van jullie te gaan zien en lezen en wensen jullie een fijne jaarwisseling (weliswaar zonder dierbaren, maar bedenk: jullie zitten in ons hart). Wij proosten vanavond samen met Thea en Frans op jullie welzijn in 2017!

  Lieve groet van ons

  • Robin & Bianca

   1 januari 2017 at 15:49

   We waren wel wat kilo’s kwijtgeraakt, maar sinds we in Thailand zitten vliegen ze er net zo makkelijk weer aan. We bewegen hier minder. En door het warme weer nemen we wat eerder een drankje en niet te vergeten het heerlijke eten hier! In Nieuw-Zeeland lopen we het er wel weer af.. Groetjes terug en xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑