R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Knock on Wood

Vanuit Pai reizen we zondag met de Minivan terug naar Chiang Mai. Het is de tweede stad van Thailand en het lijkt in de verste verte niet op Bangkok. Het ligt in het mooie en groene Noorden en er hangt een relaxed sfeertje. Naast prachtige natuur en veel tempels, heeft Chiang Mai ook een aantal mooie Spa’s. Even de spieren los laten masseren na alle kilometers lopen de afgelopen tijd, dat lijkt ons wel wat! Ontspannend denken we, maar zo voelt het niet echt als we 3 uur later als 2 platgeslagen schnitzels weer naar buiten stappen..

Eerder stap ik op mijn verjaardag in Bangkok een massagesalon in voor een behandeling van rug, nek en schouders. Terwijl ik daar op de mat lig, denk ik voel ik het nou goed.. loopt ze nu echt over me heen?? Au! Mijn brede schouders kunnen best wel wat hebben, maar dit voelt toch niet echt prettig. En ook de volgende dagen “geniet” ik nog volop na van dit verjaardagscadeau. Als de beurse plekken weg zijn, wil ik daarom in Chiang Mai in de herkansing. Robin wil deze keer ook mee en we besluiten naar een echte Spa te gaan en de beunhazen links te laten liggen.

We gaan naar Fah Lanna Spa. Eenmaal binnen krijgen we een menukaart voorgeschoteld en kiezen we voor de behandeling Northern Style. De massages in het Noorden schijnen meer ontspannend te zijn, dus dat moet helemaal goed komen deze keer. We spreken af voor de volgende dag. Voor de start van de behandeling wordt ons gevraagd of we er bezwaar tegen hebben als er een houten hamer en blok gebruikt worden tijdens de Tok Sen Massage. Dit gereedschap wordt gebruikt om de spieren los te trillen. Met mijn vorige ervaring nog fris in het geheugen, vraag ik voor de zekerheid toch maar even of dat wel echt zo ontspannend is.. Er wordt ons verzekerd dat we alleen wat getik tijdens het laatste uur van de behandeling zullen horen.

Aangekomen in onze behandelruimte trekken we het pak aan dat klaar ligt. En dan start de behandeling. De eerste 2 uur verlopen heel relaxed en we soezen lekker wat weg. Plots worden we wreed wakker getrild door het blok hout en de hamer. Het lijkt wel op hamertje tik! En dat gaat een klein uur zo door. Door het geluid maar ook omdat het wat pijnlijk is zo nu en dan, ben ik klaarwakker. Robin heeft er wat minder moeite mee. Het zal wel goed zijn voor lijf en leden deze behandeling, maar relaxed vind ik het allerminst. En nadat ik de volgende dag allemaal blauwe plekjes ontdek op mijn benen, weet ik het zeker. Voortaan boek ik alleen nog maar een echte ontspanningsmassage en verder aan mijn lijf geen Thaise polonaise meer!

Alleen al in de oude binnenstad van Chiang Mai zijn er 36 tempels en de een is nog mooier dan de ander en allemaal zijn ze even kleurrijk. Iedere dag bekijken we er wel een paar als we een rondje stad doen. Je kunt het verder zo gek niet bedenken of je kunt het hier doen, maar we hebben niet veel trek in excursies of om als Tarzan en Jane door het oerwoud te slingeren. Dus lopen we wat of pakken we een Tuk Tuk als het te warm is, nemen we een duik in het zwembad en lezen we wat. Tussendoor smullen we van al het heerlijke eten hier en ’s avonds is het tijd voor de avondmarkt. Na alle actie was het even zoeken naar het juiste ritme voor Thailand, maar inmiddels hebben we dat goed te pakken.

Wat we moeten ontberen deze dagen, is het kerstgevoel. Weinig versieringen hier en weinig kerstmuziek. Het past voor ons gevoel ook niet zo goed bij het warme weer en het  tropische sfeertje hier. Niet getreurd, want het is zeker niet slecht toeven in Thai Thai Sukothai Guesthouse waar we inmiddels neergestreken zijn. En Kerst slaan we gewoon een jaartje over. Maar natuurlijk doen we dat niet zonder eerst jullie allemaal hele fijne en gezellige dagen toe te wensen!

8 reacties

 1. Fijne Kerstdagen (ook al zal je er daar weinig van merken ) Bianca en Robin

 2. Lieve Robin en Bianca,

  Mooie foto’s en uiteraard mooi verhaal.
  Moet erg lachen om jullie massage.
  Moet er niet aan denken met een hamer.
  Om even op die harembroek terug te komen ik
  heb er geen gedragen. Henk vindt het afschuwelijk.
  Hij is jaloers op het eten die jullie daar eten zoals op
  de foto.
  Fijne kerstdagen.
  Dikke kus van ons

 3. Ook voor jullie hele fijne warme kerstdagen…..!!! Heel veel plezier, en wat een prachtige foto’s en inderdaad, wat Jans al schreef……dat eten mmmmmm.
  Groetjes

 4. Heel veel plezier in Sukothai en nu maar hopen dat alle blauwe massageplekken weer snel verdwenen zijn.

 5. Ha Bianca en Rob!

  Een warme vrolijke kerst toegewenst uit een koud land, nou ja, koud, en niet te veel gebakken sprinkhaan en boomwurm eten tijdens deze dagen!

  Kerstgroeten van Dien & Ruud

 6. Hoi Bianca en Robin, wat gaaf om jullie dit mooie avontuur te zien doen, dromen durven doen! Chang mai is inderdaad superleuk. Veel plezier en uitdaging de komende maanden! Fijne feestdagen en super 2017 toegewenst. Gr Richard Padt

 7. Wat een tegenvaller die Thaise massage. Wellicht lopen er op het strand wat lokale masseurs/masseuses rond die met zachtere aanpak je lijf onderhanden nemen. Dat gaat echt wel goedkomen.
  In ieder geval voor nu hele fijne kerstdagen en tot horens! Xxx

 8. Jullie genieten met volle teugen van de “geneugten” van Thailand 😜 In Sukothai hebben wij ons Laren masseren, daar konden we kiezen tussen mild, medium en hard😁 Wij hebben toen voor mild gekozen en dat was heerlijk👍 Succes ermee! En de foto’s zijn weer prachtig.

  Fijne feestdagen en geniet!,

  Dikke kus van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑