R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

If Paradise Is Half As Nice

De dag na Kerst pakken we in Phitsanulok de trein terug naar Bangkok waar we een nacht verblijven. De volgende ochtend gaan we vroeg op pad voor het vervolg van onze reis. Beneden in de lobby vraagt een medewerker waar we naar toegaan. We zeggen dat we een taxi naar Sai Tai Busstation willen en dat we daar verder kijken voor een bus richting Kanchanaburi. Hij vraagt ons even te wachten en loopt vervolgens mee naar buiten. Hij kan wel iemand ritselen die ons naar Kanchanaburi brengt voor 3.000 Thaise baht..

We kijken hem aan en schieten in de lach. Hij moet zelf ook lachen en heeft snel door dat we daar niet intrappen. Terwijl we wachten, rijden er een paar vriendjes van hem voor. Hoewel er een bord met ‘taximeter’ bovenop hun taxi zit, willen ze de meter niet aanzetten en vragen ze een prijs die ruim boven het gebruikelijke tarief ligt. We blijven staan en na een minuut of 10 stopt er een taxi die de meter wel gebruikt. Bij het busstation aangekomen, kopen we een ticket voor een minivan naar Kanchanaburi. We moeten wel een extra plaats voor onze rugzakken kopen. Dat is gebruikelijk en terecht want die eisen ook hun plaats op en er is geen bagageruim.

Een minuut of 20 later wurmen we ons achterin de minivan met al onze spullen. We zitten op de achterste bank en houden maar liefst 4 plaatsen bezet.. Als de bus wil vertrekken, komt de baas zeen kijkje nemen. Hij kijkt naar ons en hij lijkt te willen zeggen dat er gerust nog wel iemand bij kan. Ja, hoe dan? We zitten zelf al opgevouwen achterin! Laat staan dat we nog een rugzak op onze schoot moeten nemen, dat gaat echt niet werken. Robin bedenkt zich geen moment en pakt een biljet van 100 baht. De baas kijkt tevreden en geeft de bus vrij. Nu kunnen we vertrekken.

Aangekomen in Kanchanaburi is de bus amper gestopt als er al een paar behulpzame taxichauffeurs klaarstaan die onze spullen naar buiten brengen. We zeggen dat we naar Oriental Kwai Resort willen. Een chauffeur roept heel enthousiast dat hij wel weet waar het is en hij wil ons ook wel voor 50 baht minder brengen. We springen in de laadbak met onze spullen en rijden weg. Gaat lekker vlot allemaal. Tot we ineens stoppen bij het Royal Hotel.. hier klopt iets niet. De chauffeur stapt achterin en kijkt met ons mee op de tablet waar een plattegrond op staat. Aha, hij slaat zich voor z’n hoofd en kruipt weer achter het stuur om 10 meter later te stoppen en ons met de inmiddels bekende vriendelijke Thaise glimlach te vertellen dat het dan wel 50 baht extra kost omdat dit 5 kilometer verder ligt. Slim gespeeld, deze truc kenden we nog niet! Lichtjes pruttelen we wat, maar het is te warm en we voelen er ook niet veel voor om na de bumpy ride in the middle of nowhere gedropt te worden. Bovendien heeft de hele reis ons 750 baht gekost en dat is een prima prijs voor ons flashpackers.

We knikken ja en de chauffeur rijdt nu recht op ons doel af en zet ons even later af bij het Oriental Kwai Resort. Onze mond valt open, want wat is het hier adembenemend mooi! Dit paradijsje ligt schitterend aan de River Kwai. Het telt 12 bungalows die verspreid liggen in een mooie tropische tuin waar prachtige vlinders en vogels rondfladderen. Bovenop dit alles een verkoelend zwembad en een lekker restaurant waar we na een lekker ontbijt de hele dag terecht kunnen voor heerlijke drankjes en hapjes. Niet eerder verbleven we op zo’n mooie stek en het kost moeite om ons uit onze luie stoel los te rukken voor wat sightseeing in de omgeving. Uiteindelijk is dat ons toch gelukt, maar daarover een andere keer meer.

Inmiddels is het 31 december 2016. Als de klok thuis straks 12 uur slaat, dan begint 2017. Hier begint 6 uur eerder het jaar 2560.  Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar uit de Siamese tijd en dat wordt jaarlijks op 13 april gevierd. Waarschijnlijk wordt het een rustige jaarwisseling hier. Hoewel er nu wel het een en ander in gereedheid wordt gebracht voor de ‘countdown’ vanavond. Hoe dan ook, bijzonder zal het zeker zijn om straks hier 2017 in te luiden. En waar jullie ook zijn en met wie jullie het ook vieren, we wensen jullie vanaf hier allemaal een gezellig en knallend uiteinde en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

14 reacties

 1. Voor jullie ook een heel gelukkig, gezond, liefdevol 2017.
  Geniet van deze geweldige reis!

  liefs

 2. Prachtig he bij de River Kwai, krijg heimwee.

  Voor jullie ook een heel goed, gezond en fantastisch 2017. Veel plezier nog bij de River Kwai!! Als je de kans krijgt, floaten op de River Kwai, een belevenis!!

  Liefs,

  Nicole, Jesse en Roy xxx

  • Robin & Bianca

   1 januari 2017 at 15:42

   Floaten hebben we vooral in het zwembad gedaan.. Vandaag hebben we wel met een longtailboot over de rivier gevaren, schitterend! Xx

 3. 3 maanden al oppad, en wat een reis tot nu toe.
  Een goede reis verder in 2017!
  Safe travels!

 4. Jullie ook alvast de beste wensen, en wat een prachtig resort!

  Geniet er van!!!

  X Bram

 5. Heel erg goed dat jullie je niet of nauwelijks laten oplichten !
  Ook van uit Assendelft de beste wensen voor 2017.

 6. Corrupte thaise onderkruipers zijn’t.
  In Maleisie zeiden ze al dat het afzetters zijn, thaise loempiavreters…
  GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

  • Robin & Bianca

   1 januari 2017 at 15:53

   Het valt best mee hoor Ruud, het is meer een spel en opdringerig of vervelend zijn ze hier nooit. En die loempia’s zijn wel overheerlijk!!

 7. Elly en Frans

  1 januari 2017 at 10:12

  Allereerst de beste wensen voor 2017. XX
  Wat een schitterende foto’s. Kunnen zo in een natuurboek.
  Toeristen afzetten met taxiritjes gebeurt overal volgens mij. Hier in Amsterdam net zo goed.
  Mooi de plek waar jullie zitten. Om jaloers op te worden.
  XX El

 8. Het allereerste willen wij jullie een heel fijn en gezond 2017 wensen met heel veel moois nog tijdens de reis . {en verder} De foto’s zien er weer fantastisch uit. Het is daar ook heel mooi. Wij hebben hier niet direct kou maar de temperatuur van jullie trekt mij ook niet. Ergens er tussenin graag. Nog een hele mooie reis verder. groet, Gert en Gerda

  • Robin & Bianca

   1 januari 2017 at 15:58

   Wij wensen jullie ook een mooi en gezond 2017 toe. De gevoelstemperatuur wisselt nogal. De ene dag is het heerlijk en de andere dag is het zeer klammig (zoals vandaag). We gaan morgen terug naar Bangkok en daarna richting de eilanden. Kijken hoe het daar is. Groeten terug

 9. Het ziet er fantastisch uit, heerlijk om te zien en ook weer een hele belevenis om zo je vervoer te ritselen, maar dat gaat jullie heel goed af zoals jullie het beschrijven.
  Heel mooi stekje kan me voorstellen dat als daar zit te genieten dat je dan moeite hebt om uit een lekkere stoel te stappen.
  Oud en nieuw zonder Gulpen en familie is ook even wennen denk ik zo, haha
  Ze zullen jullie best gemist hebben denk ik zo.
  Wij hebben het er weer opzitten en hebben ook een gezellige oud en nieuw gehad, hetzij in de polder maar ook top.
  fijne reis verder en we wachten op de nieuwe verslagen en foto’s.
  Veel liefs van ons Mama en Frans

 10. Robin en Bianca,
  wat een fantastische plek hebben jullie uitgekozen om het nieuwe jaar in te luiden! Ik wens jullie het allerbeste, onderweg en daarna 🙂
  lieve groeten,
  Noor

 11. Laatste blogs even bijgelezen! Klinkt allemaal super leuk, behalve de thaise massages…..knap dat je het nog 3x hebt geprobeerd.
  Dat resort ziet er echt super uit!!!! Heerlijk!
  X Fem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑