R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Dirty Old Town

Aan het eind van onze reis door Thailand brengen we nog een aantal dagen in Bangkok door. Allereerst omdat we hier een paar dagen later het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland zullen pakken maar ook omdat we het gevoel hebben dat er meer moet zijn dan hetgeen wij tot nu toe gezien hebben. De vorige keer zaten we in het sfeerloze commerciële hart van de stad tussen ongezellige en grote shoppingmalls. Daarom boekten we voor deze laatste dagen een hotel in het oude deel van de stad in de hoop een ander deel van Bangkok te ontdekken.

Terwijl we in de taxi denken dat we bijna in Bangkok zijn, duurt het uiteindelijk toch nog ruim 2 uur voordat we bij ons hotel aankomen. Het is spitstijd, razend druk en enorm chaotisch op de wegen. Eenmaal aangekomen in de straat waar ons hotel ligt, valt ons gelijk de laagbouw op en de koloniale uitstraling van de huizen. Old Capital Bike Inn is een kleinschalig familiehotel in oude stijl. Als we onze kamer binnenkomen, ligt er op ons bed een presentje met een persoonlijk kaartje. En ook de 2 volgende dagen treffen we dit na terugkeer in het hotel aan. Ze geven ons allerlei tips over wat er in de buurt te zien is en waarschuwen ons voor de vele scams op straat. Zo wijzen ze ons erop dat we niet in het verhaal van de door de overheid gesubsidieerde tuktuk’s moeten trappen. Die list kenden we nog niet.. Deze plek voelt in ieder geval alvast veel beter aan en het is een goede uitvalsbasis voor onze tweede kennismaking met Bangkok.

De volgende dag is het de warmste en klammigste dag tot nu toe als we de stad inlopen richting het Grand Palace. Eenmaal op het terrein aangekomen besluiten we snel rechtsomkeert te maken. Te druk en te warm.. We zoeken wat verkoeling op het water en varen met een boot de Chao Praya Rivier over. Daar aangekomen lopen we wat rond en bezoeken we Wat Arun. Een mooie tempel die nog op ons lijstje stond. Terwijl wij er rondlopen zijn ze volop met restauratiewerkzaamheden bezig en dat maakt het helemaal bijzonder om te zien. Na Wat Arun zijn we echt klaar met alle tempels. Zo tegen het eind van 3 maanden Azië raken we wat verzadigd en voelen we dat het tijd is voor wat nieuws!

De rest van onze tijd hier lopen we nog wat rond en genieten we nog even van al het heerlijke eten hier voordat we straks zelf weer achter de pannen en potten moeten. Hoewel dit deel van de stad ons absoluut beter bevalt en het kleurrijke en levendige straatjes heeft, wordt het toch geen liefde op het tweede gezicht wat ons betreft. Ook hier is het rommelig, ligt er veel vuil op straat en hangt er altijd die vreemde geur die zo nu en dan niet te harden is. Opnieuw zijn we blij dat we hier weg kunnen ondanks dat dit ook betekent dat het Thailand achter ons laten. We hebben genoten van de kleurrijke tempels, de mooie treinritten dwars door de jungle in het groene Noorden, de historische stad Sukothai tijdens de kerstdagen, ons heerlijke verblijf in Kanchanaburi waar we Oudjaar vierden en als afsluiter het prachtige witte palmenstrand van Ko Lanta. Maar na 3 maanden van hotels, treinen en bussen en drukke chaotische Aziatische steden, kijken we uit naar een plek voor ons zelf en eerlijk verlangen we stiekem ook wel een beetje naar een bruin broodje kaas en ons eigen potje koken. Al moeten we dat dan wel zelf bereiden!

9 reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat het genoeg is 3 maanden Azië. (alhoewel ik het best wel even wil uitproberen hoor…)
  Heerlijk verder op pad met de camper.
  Geniet lekker nog. Jullie zien er goed uit zo op de foto’s.

  Xx H&M

 2. Goed om te lezen dat de 2e keer Bangkok fijner en leuker was dan de eerste keer.
  Nu lekker zelf koken, rijden en natuurlijk vooral genieten van jullie rondrit in de camper door Nieuw-Zeeland.
  Veel plezier !!!

 3. Wat een leuk gebaar die persoonlijke berichtjes en souvenirtjes van het hotel in Bangkok, mooi handschrift trouwens. De souvenirtjes in de backpack?
  Kan me goed voorstellen dat het ff genoeg is geweest in Thailand. Nu lekker luxe in jullie rijdend paleisje. Geniet….maar drink met mate.
  Toedeloe xxx

 4. Heel leuk die cadeautjes, het zijn die kleine dingetjes die het je gevoel geven van een warm welkom, nou en warm was het begreep ik uit de verslagen.
  Jullie zien er lekker gekleurd en ontspannen uit, en volgens mij Bianca was dat geen outfit van Jannekee die je aan had maar wel heel leuk die broek en dat shirt.
  Ik kan me voorstellen dat Nieuw Zeeland begon te lonken na deze maanden, waarin jullie ongelooflijk veel hebben gezien en ongetwijfeld heerlijk hebben gegeten.
  En nu lekker in je eigen huisje op wielen, een broodje kaas erbij, zuurkool zit er nog niet in maar dat komt wel weer.
  Geniet van het nieuwe leven in de camper, wij blijven jullie volgen haha.

  Veel liefs van ons mama en Frans xx

  • Robin & Bianca

   25 januari 2017 at 08:49

   Op sommige dagen is het hier wel weer voor zuurkool! De temperatuurschommelingen zijn enorm. De ene dag is het 30 graden en de volgende dag slechts een graad of 13 met een gure wind. Xx

 5. Wat een mooi verhaal en weer prachtige foto’s!

  Nu op naar Nieuw Zeeland toch weer een nieuw avontuur en ja lekker zelf een potje koken is ook weer lekker!

  Lekker genieten en op naar het nieuwe verhaal.

  Liefs EL en Rene xx

 6. Ja dat weer ff op jezelf zijn en jullie eigen potje maken dat is ook wel weer iets om naar uit te kijken! Veel plezier in NZ! X

 7. Leuk weer al die verhalen en fotos en ik kan me heel goed voorstellen dat je nu naar een plekje verlangt met ,,eigen ,, spulletjes en lekker zelf iets kokkerellen en vooral dan die rust die je in nieuw zeeland gaat beleven heerlijk …..geniet er samen van en gr van hier ..henk en Wilma ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑