R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Smoke on the Water

Donkere wolken pakken zich zondag boven New Plymouth samen en voor ons is dit het teken om naar de volgende plek te reizen. Ons plan is om richting het vulkanische gebied te rijden. Onderweg hebben we van andere reizigers de tip gekregen om vooral The Forgotten World Highway te rijden en dat kunnen we nu mooi doen. Deze weg is gebouwd op koloniale ruiterpaden, loopt over 4 bergkammen, door een hele smalle tunnel en is niet volledig geasfalteerd. Dat klinkt spannend! En dat is het ook best wel. Vooral in de tunnel is het even billen knijpen, maar het is wel een bijzonder mooi weggetje! Aan het eind van de dag vinden we bij Taupo een stek aan het meer waar we overnachten. Morgen verder richting Mordor waar volgens de boeken van Tolkien de donkere vorst Sauron heerst. Als dat maar goed gaat..

De volgende dag gaan we vroeg op pad naar Tongariro National Park, waar een delen van de films ‘Lord of the Rings’ is opgenomen. Een kilometer of 6 voor onze bestemming verlaten we de doorgaande weg. Als Robin voor de bocht wil terugschakelen, laat de camper het afweten. Geen beweging meer te krijgen in dat ding. Zo goed en kwaad als dat kan, zet hij de camper aan de kant van de weg. De Nieuw-Zeelandse ANWB wordt erbij gehaald en de monteur komt al snel tot de conclusie dat er geen redden meer aan is omdat de versnellingsbak helemaal naar z’n grootje is.

De monteur rijdt de camper heel voorzichtig in z’n 1 naar Whakapapa Village terwijl Robin in zijn auto volgt. Daar aangekomen sprinten we snel naar de receptie van de enige camping in de buurt. Het is een populair gebied en erg druk, maar gelukkig hebben ze nog een plaats vrij. Als we even later langslopen, zien we dat ze vol zitten. Mazzeltje dus. Na wat heen-en-weer gebel met het verhuurbedrijf, horen we dat we morgen een nieuwe camper krijgen en dat de oude weggetakeld wordt. Camper 2.0.. Het klinkt als een verbeterde versie, maar dat is het alleen jammer genoeg niet. Hij is een slag kleiner en Robin kan er amper in staan. Maar al met al zijn we al lang blij dat we back on track zijn en we rijden snel terug naar Taupo.

En dan is het de hoogste tijd voor een bezoek aan het vulkanische gebied. We bezoeken Wai-O-Tapu. Dit park is een beschermd reservaat en het grootste thermisch actieve gebied in de vulkanische zone rond Taupo. We lopen door dit gebied langs ingezakte kraters, kolkende modderpoelen en door stoomwolken. Alle verschijnselen in dit park hebben namen. Zo lopen we langs ‘Het Huis van de Duivel’, ‘Donderkrater’, ‘Het Schilderspalet’ en de ‘Champagnepoel’. Stuk voor stuk zijn het namen die tot de verbeelding spreken en het is zonder meer heel kleurrijk allemaal. De lucht is minder prettig en het beste te vergelijken met rotte eieren. Het voelt wel wat vreemd om hier rond te lopen en om aan de oppervlakte te zien wat normaal gesproken diep onder de grond borrelt en kookt.

Het vulkanische gebied rond Taupo hebben we inmiddels ingeruild voor het rustige en liefelijke Coromandel. Inmiddels zijn we ook al weer helemaal gewend aan ons nieuwe huisje op wielen. We staan nu op een camping met een brouwerij op het terrein: Hot Water Brewery. Proost op het weekend!

9 reacties

 1. Jullie eerste grote ” tegenslag” tijdends deze reis ( of ik moet wat gemist hebben); verder met het nieuwe campertje. Mooie foto’s, ik ruik de rotte eieren.
  Proost!

 2. Wat een prachtige foto’s….! Heel bijzonder om al dit moois van jullie mee te mogen maken. Geniet van alles, enne ik denk morgen geen eitje bij het ontbijt 😉
  Groetjes en enjoyyyyyy

 3. Lekker dat jullie snel een andere camper kregen !
  Nog 1 weekje rondtoeren in Nieuw-Zeeland en dan vliegen naar Zuid-Amerika.
  Weten zeker dat jullie daar ook weer gaan genieten.

 4. Wauw wat een mooie foto’s weer, echt prachtig.
  Wel jammer van jullie camperpech maar gelukkig snel een andere.
  Have fun.
  xx

 5. Dat bierproeverijtje ziet er goed uit trouwens op de snapshot foto.

 6. Erik Scheermeijer

  2 maart 2017 at 21:10

  Een beetje laat deze reactie, maar toch….jongens; werkelijk wat een schitterende foto’s.
  En het verhaal maakt het wederom compleet!
  Nog even genieten van Nieuw Zeeland en dan op naar Zuid Amerika.
  Goede reis en heel veel plezier daar. ✈️🌎 xx

 7. Wat een prachtige foto’s weer schitterend die natuur daar, kan me voorstellen dat je op zo’n land verliefd wordt.
  Inmiddels de caravan ingeleverd en nog lekker een paar dagen genieten tot de volgende stap.
  Goede reis alvast en we horen er weer van.

  Liefs van ons mama en Frans xx

 8. Hoi hoi,

  Tof hoor, zo rond toeren in een camper. En wat vliegen ook hier de weken voorbij. Prachtig om te zien, en nog fijner om het niet te ruiken 😉
  Ondertussen zijn jullie al lang en breed aan de andere kant van de wereld, ik kijk nog even verder terug. Groetjes uit Elburg voor jullie.

  • Robin & Bianca

   16 april 2017 at 21:09

   Ja, de camper lijkt al weer een eeuwigheid geleden. Inmiddels nog ruim een week in Zuid-Amerika en dan door naar de Verenigde Staten voor het laatste deel van onze reis. Groetjes terug van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑