R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Our House

De dag na onze aankomst in Christchurch worden we bij ons hotel opgehaald door Ross de Camperguy. Hij brengt ons naar de camper toe waarmee we de komende tijd door Nieuw-Zeeland touren. Als we in zijn auto stappen, horen we een nummer van Pearl Jam. We hebben direct een klik en praten lekker een eind weg over muziek. Babbel, babbel, en voor we er erg in hebben draait hij het terrein op waar onze camper staat. Hij geeft binnen wat uitleg en loopt dan nog een rondje om de buitenkant. Het gaat alleen zo snel en dat accent van die Kiwi’s is soms best lastig te volgen.. Hij wijst ons nog wel op de handleiding die in het dashboardkastje ligt. Daar vinden we alle informatie die we nodig hebben onderweg.. Cheers guys en heel veel plezier op jullie roadtrip door Nieuw-Zeeland! En weg is Ross. No worries mate..

Wat ontredderd staan we even later ons huis voor de komende 6 weken te bewonderen. De camper ziet er gezellig uit en de ruimte valt ons niet tegen. We willen snel op pad en hebben geen geduld om eerst de handleiding door te spitten. Het is voor Robin wel even wennen om èn links te rijden èn links te schakelen. En natuurlijk is het ook anders om met zo’n grote bak te rijden als je een Toyota Auris gewend bent. Maar het went snel en we gaan snel op weg om boodschappen te doen. Ruim een uur later zijn de kasten en de koelkast gevuld en zetten we koers richting Little River Campground op Banks Peninsula. Hier staan we voor de komende 3 nachten. Wat onze volgende stop is, dat weten we nog niet. Globaal hebben we wel een route in ons hoofd en verder willen we zo veel mogelijk het mooie weer volgen.

Aangekomen bij de camping treffen we geen beheerder aan. Er hangt een briefje op de deur met de melding dat de manager druk is op dinsdag en dat we zelf maar een plek moeten zoeken. Dat doen we. Eenmaal uitgestapt zien we dat we verkeerd om staan, want we kunnen de elektriciteit niet aansluiten. Een beginnersfoutje lachen we verontschuldigend naar de buren die ons gestuntel nauwlettend volgen. Robin zet de camper andersom en sluit het elektra aan. Helaas, het werkt niet. Na wat gehannes vraagt Robin de overbuurman om hulp. Hij loopt mee, maar ziet ook het probleem niet en vraagt of we toevallig binnen niet nog een knop moeten omzetten. Nee, volgens Ross de Camperguy stond alles goed en konden we zo in pluggen.. Even later komt de overbuurman met zijn kabel aanzetten om te kijken of het daar misschien aanligt. Maar nee, dat is het ook niet. Uiteindelijk besluit Robin om toch nog eens goed naar de schakelkast te kijken en ja hoor, er moet nog een knopje omgezet worden. En dan werkt het gelukkig. We ploffen buiten neer met een lekker wijntje en wat stokbrood en kaasjes. Rugzakken uitpakken komt morgen wel!

Inmiddels rijden we al ruim een week rond met ons huisje op wielen. We rijden steeds weer een stuk verder en bepalen in de loop van de dag aan de hand van wat we tegenkomen en het weer waar we willen stoppen. En soms blijven we een dag langer plakken als we daar zin in hebben of we moeten wassen of zo. Het hoogseizoen loopt hier tegen het eind en tot nu toe kunnen we overal terecht. Bovendien is de camper zelfvoorzienend en dat betekent dat we overal waar het toegestaan is, kunnen gaan staan. Zo lang we er maar voor zorgen dat we om de 3 à 4 dagen ergens inpluggen om de batterijen op te laden. De vrijheid van deze manier van reizen bevalt ons prima en we houden het nog wel even uit zo!

12 reacties

 1. Leuk jongens zo’n camper!
  Is nog steeds de droom van Dien om langs de moezel te karren!

 2. Hele mooie camper.
  Dat links rijden en schakelen lijkt ons best wel verwarrend, maar zo te lezen went het gauw.
  Nog veel rijplezier !

 3. Oh, dat ziet er heel gezellig uit. Bianca gefeliciteerd met je moeder, Ro met zijn schoonmoeder. Jullie mollen goed ontvangen en staan weer genoteerd.
  Veel plezier in en met jullue rijdend paleisje.🚐👍👍💋💋

 4. Leuk die foto’s van de binnenkant van de camper. Het ziet er goed uit, lijkt mij machtig mooi om met zo’n ding te toeren. Heel veel plezier nog!

  • Robin & Bianca

   6 februari 2017 at 06:54

   Het is ook machtig mooi, echt een aanrader Agnes! Je moet er helaas alleen wel wat vlieguurtjes voor over hebben om hier te komen..

 5. Zo dat ziet er gezellig uit jullie huis en wat heerlijk dat je steeds op een nieuwe plek wakker kan worden met een ander uitzicht.
  Veel rij en reisplezier!

  Grt. Elly en Rene

 6. Dat ziet er heel goed uit, lekker zo je eigen bedje en spulletjes na steeds van hostel naar hostel, geeft denk ik toch wel rust en ook de tijd om ergens langer of korter te blijven tijd aan je zelf.
  en zoals je vanmorgen die foto stuurden dat is toch schitterend om zo wakker te worden met dit uitzicht.
  En ik denk dat nu jullie steeds een ander plekje zoeken dat het links rijden ook wel gaat wennen.
  En Ruud dit kun je rustig met Dientje gaan doen aan de moezel staan vele camperplaatsen, wij zijn in sept. geweest en zagen dat steeds uitgebreider gaat worden.

  lekker weer verder gaan genieten en veel liefs van ons

 7. Hallo jongens ..wat heerlijk he die vrijheid op wielen ,en het ziet er knusjes uit ..
  Ik denk dat jullie inderdaad best genieten van de rust die je nu hebt met je eigen spulletjes in de kast en niet continu uit de koffer moeten pakken …
  Heerlijk zo rond rijden in de mooie natuur ,rust om je heen ….Geniet er van samen ,liefs van ons xx

 8. Zo wat gezellig ziet dat er uit. En heerlijk zo een vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt. Heerlijk.
  Veel liefs xx

 9. Ingrid de Kleijn

  31 januari 2017 at 10:52

  het ziet er echt hartstikke gezellig uit ! geniet er maar lekker van !

  grt Ingrid

 10. Karin en Martien

  2 februari 2017 at 22:32

  Nou, iedereen heeft al geschreven wat wij ook vinden, behalve dat je met het verhaal van de ontbrekende elektra een aflevering van Buurman & Buurman kunt vullen. Het zal hilarisch zijn geweest.

  Geniet ze!

  Lieve groet

  • Robin & Bianca

   6 februari 2017 at 06:04

   Het moet zeker komisch geweest zijn! Je zag ze haast denken “Weer een stel van die Nitwits die zo nodig willen kamperen..” Maar we leren snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑