R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Having a Party

Zaterdag vlogen we van Shanghai naar Fukuoka in Japan. Eenmaal geland, alle douaneformaliteiten achter de rug en onze eerste yens gepind, sluiten we achteraan in de rij voor de shuttlebus richting het centrum. Het eerste verschil met China valt direct op! Daar doen ze niet aan rijen en dringen ze altijd en overal voor. Regelmatig moesten we onze rugzakken in de strijd gooien om een plaats te veroveren. Het is dus even wennen als we netjes opgestelde rijen zien. En dan stappen we uit bij Hakata Station en staan we ineens midden op een heuse kerstmarkt in Duitse stijl met alles erop en eraan.

Nieuwsgierig naar hoe de Japanners zo’n kerstmarkt vieren, nemen we na het inchecken een kijkje. En zo zitten we op 19 november met 20 graden aan een Duits biertje (dank familie!) tussen de Japanners gezellig naar kerstmuziek te luisteren. En hoe verleidelijk de broodjes Bratwurst ons ook toelachen, die kennen we en we zijn hier uiteindelijk voor Japan. We stappen op en na een tijdje lopen horen we opnieuw ergens muziek vandaan komen. Blijkt er een festival aan de gang te zijn. Waarvan wordt ons niet helemaal duidelijk, maar de sfeer zit er wel goed in! Verschillende kleurrijk geklede en opgemaakte groepen treden op voor een enthousiast publiek. Verder allemaal stalletjes met allerlei lekkere Japanse hapjes en biertjes hier. Een man schuift ons een bakje eten toe. We schuiven aan en vermaken ons verder prima op onze eerste dag in Japan.

De volgende dag lopen we onderweg langs een tempel waar wat bruidsreportages gemaakt worden en veel ouders met traditioneel geklede kinderen rondlopen. Ze hechten hier blijkbaar nog heel erg aan tradities en wij kijken onze ogen uit. Later op de dag komen we op een ander straatfestival terecht en zien we ook nog ergens een bandje optreden. Het lijkt erop dat ze wel van een feestje houden in Japan!

Inmiddels is het dinsdag en zitten we in Hiroshima. Vandaag zijn we naar Miyajima Island geweest; dit is een van de drukstbezochte plekken van Japan. Een mooi groen eiland waar o.a. de Itsukushima Tempel staat. De torii (toegangspoort) van deze tempel staat deels in het water en het is een bekend beeld van Japan. En tot onze grote verrassing, kun je hier ook trouwen want we zijn spontaan getuige van een traditionele huwelijksvoltrekking (volgens het Shintogeloof). Bijzonder om dit te zien en toch ook weer een feestje.

Verder leven op het eiland veel wilde herten die opvallend tam zijn. Alleen opletten geblazen als je eten hebt, want dan stalken ze je. Dit hebben we meerdere keren gezien. En je kunt hier heerlijk oesters eten, wat wij dan weer een feestje vonden!

In de trein terug naar Hiroshima komen er 2 oudere mannen tegenover ons zitten. Een vraagt direct waar we vandaan komen. Zodra we Holland zeggen, komt er vanachter uit iemand enthousiast aangestoven die vervolgens een boek uit zijn tas pakt waaruit hij allerlei Nederlandse woorden achter elkaar opdreunt: goedemorgen, goedenacht, tot ziens, een, twee, …, tien. Hij heeft Engels gestudeerd en spreekt daarnaast verschillende talen. Hij is ook gek van Karaoke en voordat hij uitstapt, trakteert hij ons op een versie van Wooden Heart (Muss I denn Zum Städtele hinaus) tot groot vermaak en hilariteit van ons en de anderen in de trein. Na ons in het Frans een prettige reis gewenst te hebben, stapt hij uit. Rare snuiters, die Japanners. De rest van de rit praten we gezellig verder met de Japanse heren tegenover ons. Ze zijn heel nieuwsgierig en willen van alles van ons weten. Voordat we in Japan aankwamen, hoorden we regelmatig dat de mensen hier zo afstandelijk zijn. Maar wij merken er weinig van en vermaken ons hier opperbest. En al die feestjes en het lekkere eten smaken ons in ieder geval naar meer!

19 reacties

 1. Geweldig mooi om jullie avonturen te lezen! Japan staat ook hoog op mijn lijstje. Ik ga dus extra goed opletten 😉

  Hartelijke groet,

  Dan

  • Robin & Bianca

   1 december 2016 at 23:35

   Hoi Dan, leuk dat je ons volgt. Japan is echt geweldig. We hebben hier een toptijd. Superfijn land om in te reizen.

 2. Aaaahhhh!!!! Oesters!!!!

 3. Geweldig dan zijn jullie in Japan en dan Bratworst en Duits bier!
  Maar wat een top verhaal en weer prachtige foto’s!

  We kijken weer uit naar het volgende avontuur.

  Liefs EL en Rene

 4. Zijn best heel gezellig en amicaal die Japanners, zo te lezen. Ook leuk dat ze zoveel interesse tonen in 2 Hollandse backpackers, hahaha!
  Wat zie ik…..Jimi Hendrix op de etalageruit van de kapper? Geweldig

  • Robin & Bianca

   24 november 2016 at 00:53

   Ja, daar waar het kan proberen we in stijl te blijven! Zondag liepen we toevallig langs een buurtkapper. Naar binnen en Robin kon gelijk gaan zitten.

 5. Zojuist voor 17 december Nam Kee besteld om daar ook heerlijk oesters te eten.
  Jullie genieten ongelofelijk en dat lezen we en zien we op de foto´s.
  Inmiddels zijn jullie ruim anderhalve maand onderweg, maar hebben nog een hele lange heerlijke reis voor de boeg.

 6. Jan en Nel Starreveld

  22 november 2016 at 18:25

  Genieten, genieten, genieten dat doe ik van jullie verhalen
  en foto’s!
  Prachtig allemaal!

 7. Prachtig weer om te lezen en mooie foto’s, en als ik het goed gezien heb is de eerste knipbeurt ook goed bevallen.
  Mooi die kleding van het land, het is echt cultuur snuiven.
  Hier gaat het weer wat langzamer kouder worden dus meer stamppot als hapjes, maar ook lekker.
  Steeds weer een nieuwe verrassing, wat een indrukken we kijken weer uit naar de volgende blog.
  veel liefs van ons mama en Frans

 8. Brigitte van den Broek

  23 november 2016 at 15:54

  Wat ontzettend leuk om de blogs van jullie grote avontuur te lezen!
  Veel plezier!

  Liefs, Brigitte

  • Robin & Bianca

   24 november 2016 at 00:49

   Dank en leuk dat jet het volgt. Het is zeker een groot avontuur! Hopelijk alles goed met jou en op school. Liefs terug, Bianca

 9. Erik Scheermeijer

  23 november 2016 at 19:56

  Het moet toch niet gekker worden, duits bier, bratwurst, Robin bij een Japanse kapper, (vindt trouwens dat hij steeds meer spleetoogjes krijgt!) en Jimi in de etalage.
  Ben benieuwd wat het volgende blog ons gaat brengen.
  Heel veel plezier verder!🈸🈯️

 10. Mooi verhaal en dat geldt ook voor de foto’s. Ik lees echter niets over de knipbeurt en zie verder ook geen foto meer van Ro van na de kapper.
  Wel goed gegaan ? Xx

 11. Wat een geweldig verhaal en foto’s weer. Eén groot feest om in Japan te arriveren begrijp ik.
  Heel bijzonder lijkt mij zo’n traditionele huwelijksvoltrekking.
  XX

  • Robin & Bianca

   26 november 2016 at 11:03

   We liepen er toevallig langs en het was openbaar, inderdaad heel bijzonder om te zien. Dat ging er overigens wel formeel aan toe, bij ons gaat dat wat losser allemaal. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑