Onze reis startte op Station Amsterdam Centraal waar we op de trein naar Kopenhagen stapten. Via Stockholm, Helsinki en St. Petersburg reisden we verder naar Moskou. Reizen over land vertraagt en wat ons betreft was dit de ideale manier om in de reisflow te komen. Na een aantal dagen dwalen door het prachtige Moskou stapten we op de Transmongolië Express die ons in 6 dagen naar Beijing bracht. Terwijl we eindeloos naar buiten tuurden, trok het mooie en weidse Siberische en Mongoolse landschap aan ons voorbij. Deze legendarische treinreis was absoluut een van de hoogtepunten van onze reis!

Met de hogesnelheidstrein en het boemeltje reisden we vervolgens door China. De tegenstelling in het tempo van de treinen zagen we terug in het Chinese landschap. Het ene moment zoefden we langs wolkenkrabbers en het volgende moment sjokten we langs mensen die hun was deden in de rivier de Yangtze. Het land ontwikkelt zich in sneltreinvaart en we zijn blij dat we nog wat van de bijzondere cultuur van het oude China hebben gezien tijdens onze reis. In Shanghai pakten we het vliegtuig naar het land van de rijzende zon, manga en sushi: Japan. Het land ook waar perfectionisme tot kunst verheven lijkt. Onze verwachtingen waren dan ook hooggespannen en Japan maakte het voor ons meer dan waar! Daarna vlogen we door naar Thailand. Vanuit Bangkok reisden we met de trein naar Chiang Mai in het Noorden om later naar het tropische eiland Ko Lanta in het Zuiden af te dalen. Met volle teugen genoten we van het zonnige weer terwijl we ons tegoed deden aan het overheerlijke eten!

Relaxed lieten we Thailand achter ons voor een hernieuwde kennismaking met Nieuw-Zeeland. Oude liefde roest niet en ook na een camperrondreis door dit natuurrijke land blijft dit een van onze favorieten! Hierna reisden we 16 uur terug in de tijd tijdens onze vlucht naar Buenos Aires. Na een eerste kennismaking met de Argentijnse hoofdstad vlogen we verder naar de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld: Ushuaia. Van daaruit reisden we met de bus afwisselend door Argentijns en Chileens Patagonië. Het spectaculairste natuurschoon zagen we echt hier en de Zuid-Amerikaanse gastvrijheid was hartverwarmend! Leuk was het ook dat we vooral hier veel andere reizigers spraken. Zuid-Amerika is populair onder wereldreizigers. Na een week of 7 keerden we met de bus terug in Buenos Aires waar we het vliegtuig naar Los Angeles namen. Met de auto reden we door het Zuidwesten van de USA en bezochten we de bekende wonderschone natuurparken. Hoewel we dit land goed kennen vanuit films en het nieuws, toch keken we geregeld onze ogen uit onderweg. Groot, Groter, Grootst en dat geldt voor werkelijk alles in de USA! Via een schitterende route langs de Pacifische kust van het Noordwesten eindigde onze wereldreis in Seattle. Daar leverden we op 30 mei 2017 onze auto in en stapten we op het vliegtuig naar Nederland.

En zo kwam er na 34 treinreizen, 25 busritten, 10 vluchten, 2 ferry’s, ruim 7.000 kilometers met de camper door Nieuw-Zeeland en zo’n 8.000 kilometers met de auto door de USA een eind aan dit geweldige avontuur. Het was met recht een ‘Adventure of a Lifetime’!

route