R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Lazy

Chengdu schijnt een relaxte stad te zijn en dat is precies waar we zin in hebben na de drukke steden waar we de afgelopen tijd zaten. Als we het station uitlopen, komen we op een overvol plein terecht. Even flitsen er beelden van onze aankomst in Beijing door m’n hoofd. Het is hier minstens zo druk en zo mogelijk nog chaotischer! Door de menigte heen banen we ons een weg richting de straat die we moeten hebben. Ook hier is het filelopen… Noemen ze dit relaxed??

Een kwartier later lijkt de mensenmassa zich op te lossen. De straten worden breder en groener. Nog weer een kwartier verder slaan we een zijstraat in en even later ziet Robin een bot hangen. Hij wijst me erop en ik zeg “Ik zie geen bord”. Dit herhaalt zich een aantal keer tot ook bij mij het kwartje valt. Dit moet het teken zijn van het Chengdu Lazybones Hostel Templeside Poshpacker. Hier slapen we de komende 4 nachten en de naam klinkt alvast heel uitnodigend. En gelukkig geldt dit ook voor de sfeer binnen. Vriendelijke gasten, warm ingericht, lekkere muziek op de achtergrond… Dit hostel past helemaal bij ons plan om de komende dagen wat te relaxen.

De eerste dag lopen we de stad in. Gewoon lekker rondlopen en maar kijken wat we tegenkomen. Zo komen we op Tianfu Square uit, lopen we door het People’s Park en eindigen we in de Tibetaanse wijk. We spotten een straat met een aantal Hotpot Restaurants waar we later gaan eten. We krijgen een Chinees menu in onze handen gedrukt. Nee, geen Engels menu en ook geen menu met foto’s hier. Nadat de serveerster het 3 keer in het Chinees heeft geprobeerd en wij haar schouderophalend en vragend blijven aankijken, komt er hulp in de vorm van een mobiel met vertaalapp. En dit werkt uitstekend, want even later zitten we aan een overheerlijke Hotpot met vis!

In Chengdu staat ok de grootse Shopping Mall ter wereld, compleet met ijsbaan en zwembad. Niet echt cultureel, maar nu we er toch zijn… Onderweg komt een vrouw spontaan naast me staan terwijl ze haar arm om me heenslaat. Voordat ik het door heb, zie ik dat haar man een video van ons maakt. Later komen we ze opnieuw tegen en nu moet Robin er ook bij. Blijkbaar is het nog niet voor iedereen even gewoon om Westerse toeristen te zien. Leuk en grappig om te zien hoe enthousiast ze reageren. Eenmaal in de Mall aangekomen weten we niet waar we moeten kijken. Het is groot, groter, grootst en alles is van marmer. Toevallig is het zwembad net dit weekend veranderd in een grote ballenbak. Voor ons is het allemaal net iets te veel van het goede en het kan ons niet echt bekoren.

Om het ontspannen gevoel van de afgelopen dagen vast te houden, gaan we vanochtend vroeg naar het Giant Panda Breeding Research Base . Allebei hebben we deze dieren nog nooit in het echt gezien en daar hebben we nu mooi de kans voor. Het park is heel mooi aangelegd en de panda’s zitten in grote buitenverblijven. Waarom dat is ons een raadsel… De ene helft van de dag eten ze bamboe en de andere helft slapen ze, meer doen ze niet. Ze ogen lekker lui en sloom en ze zien er heel aaibaar en grappig uit. Leuk!

En terwijl we ons opmaken voor de nachttrein naar Guilin die morgen vertrekt, drinken we in ons hostel nog een One Pale Ale van Panda Brewery. Een smakelijke afsluiter van een paar heerlijke dagen Chengdu!

 

17 reacties

 1. Wat een indrukken allemaal prachtig wat jullie allemaal zien en mee maken!
  Ik kijk weer uit naar het volgende verhaal!

  Elly en Rene

  • Robin & Bianca

   7 november 2016 at 04:38

   Leuk! Het zijn inderdaad heel veel indrukken die we opdoen, het is hier zo anders allemaal. Groetjes van ons

 2. Oh, pandas.
  In China ben je nooit alleen; je zult wel vaker met je Chinese vrienden op de foto komen.
  Safe travels verder.

  • Robin & Bianca

   7 november 2016 at 04:36

   We hadden het wel gelezen, maar dachten dat dit wat meer voor de afgelegen gebieden zou gelden. Hoewel het ons opvalt dat er vooral veel Chinese toeristen rondlopen.

 3. Ik had “Lazy” als blognaam pas aan het eind van dit jaar verwacht als jullie een aantal dagen aan het strand in Thailand liggen.
  Veel plezier verder !

 4. Karin en Martien

  6 november 2016 at 20:18

  Zo, weer even bijgelezen en -gekeken. Wat een verschillende indrukken allemaal en wat leuk dat jullie ‘wereldberoemd’ zijn in China en aan- en nagestaard worden. En zelfs Robin op de foto…..! (geintje hoor). Het valt ons wel op dat jullie al zoveel kennis hebben over China. Heeft veel voorbereiding gekost denken we. En wat een lieve beren…

  lieve groet

  • Robin & Bianca

   7 november 2016 at 04:27

   Haha! Wat betreft die voorbereiding, dat valt best mee hoor. We hebben Lonely Planets bij ons en voordat we ergens naar toe gaan, kijken we wat er is en dan lezen we er wat over. Gebeurt gaandeweg zeg maar. Groetjes en xx

 5. Wat mooi en lief die pandabeertjes je zou ze zo gaan knuffelen, die ene doet me aan Dribbeltje denken.
  En inderdaad Bianca 8 maanden is goed en lang genoeg haha.
  Leuk zo die ontmoetingen met de andere mensen en hun cultuur en och met handen en voetenwerk kom je wel aan de oplossing van het eten, hadden jullie dat boekje nog meegenomen met die voorbeelden als je er niet uit kwam?
  Mooie treinreis en op naar de volgende stad.

  liefs van ons Mama en Frans

  • Robin & Bianca

   12 november 2016 at 10:18

   We hebben het boekje wel mee, maar tot nu toe is het ons met handen en voeten en niet te vergeten geluid (tok, tok) prima gelukt.

 6. Heel geinig dat Chinezen spontaan een foto/video van jullie willen. Vragen ze, voorzover ze engels spreken, dan ook waar jullie vandaan komen? Nou zal Holland of Nederland ze niet zoveel zeggen, maar Amsterdam…….
  De hotspot met vis ziet er zeer smakelijk uit.

  • Robin & Bianca

   12 november 2016 at 10:17

   Dat klopt inderdaad Mar! Als we Holland of Nederland zeggen, worden we eerst wazig aangekeken. Vervolgens zeggen we Amsterdam, en dan is het duidelijk.

 7. Weer een fantastisch blog. Heerlijk zo om jullie te volgen en mee te reizen.
  Buitenlandse toeristen fotograferen hebben wij ook meegemaakt in Indonesie.
  Een rare gewaarwording. Heel veel mooie foto’s en de panda’s h ebben een hoog knuffelgehalte. Heel veel plezier verder. Groet van ons Gert en Gerda.

 8. Haha herkenbaar dat ze Amsterdam wel kennen en geweldig dat z op de foto met jullie willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑