R & B op wereldreis

Robin & Bianca op wereldreis 2016 - 2017

Happy

Als we naar het eiland Chiloé reizen, verdwijnt het regenachtige en grijze vulkanengebied al snel achter ons. De zon schijnt en de lucht is strakblauw wanneer de bus de ferry opdraait. Snel stappen we uit om een plaatsje op het dek te zoeken en we vermaken ons prima met de pinguïns en zeehonden die in het smaragdgroene water zwemmen. Na de overtocht moeten we nog anderhalf uur verder bussen. Eenmaal in Castro aangekomen, gaan we op zoek naar ons hostel. De straten zien er uitgestorven uit en het oogt wat vervallen. Maar dan doemen ineens de voor Chiloé zo beeldbepalende gekleurde huizen op. Deze palafito’s zijn op palen gemonteerd en staan langs het water. Het is een kleurrijk plaatje en de aanblik alleen al stemt ons vrolijk. En terwijl we verder lopen, maken we ons op voor een paar lekkere nazomerdagen op dit bijzondere en kleurrijke eiland!

Ons hostel is gehuisvest in een van de palafito’s en ziet er heel sfeervol uit. Naast deze huizen is Chiloé ook bekend vanwege de gekleurde houten kerken waarvan er 16 op de Werelderfgoedlijst staan. Op een van de dagen pakken we de lokale bus naar het Nationaal Park Chiloé. De groene en heuvelachtige natuur is minder spectaculair dan we tot nu toe zagen in Patagonië, maar doet ons wat op Nieuw-Zeeland lijken. Tijdens een wandeling door Castro zien we langs de kade een school zeeleeuwen die vis gevoerd krijgen van de marktkooplui. En zelf genieten we tussendoor ook volop van de verse Merluza (heek) die ze hier vangen. We proeven het op verschillende manieren bereid: gestoofd in een curry, gefrituurd in bierbeslag en als ceviche. De vrolijke kleuren, de relaxte sfeer, het heerlijke eten en het lekkere weer zorgen ervoor dat we volop genieten van onze dagen hier. Soms komen we op plekken waar we graag nog even langer blijven hangen omdat het gewoon goed voelt en dit was er absoluut een!

We keren terug naar Puerto Varas en via een schitterende route dwars door het merengebied reizen we de volgende dag al weer door naar Argentinië. Bye Chili! Vanuit Villa la Angostura bezoeken we nog het Nationaal Park Arrayanes. In dit park vinden we de aparte roodbruine bomen waar het park zijn naam aan ontleent. We nemen de boot heen en lopen de 12 kilometer terug over het schiereiland. De dag daarna keren we terug naar Bariloche en zijn we weer terug in de plaats waar ons rondje door het Argentijnse en Chileense merengebied begon en is onze reis door Patagonië tot een einde gekomen.

Bariloche… dat vonden jullie toch niet zo? Klopt als een bus! Maar voor nu is dit de meest logische keuze omdat we vanuit hier makkelijk met de bus terug kunnen reizen naar Buenos Aires. En er was een ding waar we in Bariloche wel heel blij van werden.. dit is namelijk de zelfverklaarde chocoladehoofdstad van Argentinië! In het centrum struikel je dan ook over de winkels die vol liggen met allerlei lekkers en waar anders kunnen we beter onze Paasdagen in den vreemde doorbrengen dan hier?

Ze hebben hier zelfs een museum(pje) dat geheel gewijd is aan de geschiedenis van dit lekkere zoete goedje. Dit leuke museum bezochten we al tijdens ons eerste bezoek hier. En daar leerden we dat de Italiaanse immigrant Aldo Fenoglio in 1947 de kunst van het maken van chocola naar Bariloche overbracht. Na zijn dood startten verschillende werknemers en nakomelingen een eigen zaak en hierdoor telt Bariloche nu heel wat chocolaterieën. De een ziet er nog mooier uit dan de andere, maar in het museum horen we dat we bij Rapa Nui en Mamuschka moeten zijn voor de lekkerste chocola. Als proef op de som, testten we in beide winkels een kop warme chocolademelk. Niet van poeder, maar van echte chocola gemaakt en dat proeven we.. heerlijke dikke chocolademelk! Die van Mamuschka komt wat ons betreft net wat beter uit de test. Naast al dat zoets aten we hier in restaurant Alta el Fuego ook de smaakvolste Bife de Chorizo tijdens onze reis door Zuid-Amerika. Dus al met al redenen genoeg om ons hier nog even prima te vermaken tijdens de Pasen.

Dinsdag stappen we op de bus naar Buenos Aires, een ritje van ongeveer 22 uur. We hebben voor onze laatste week in Zuid-Amerika een appartement gehuurd in de wijk Palermo waar we al eerder verbleven. Na al het prachtige en vaak spectaculaire natuurgeweld in Patagonië verheugen we ons nu al op een aantal dagen lekker door de stad slenteren voordat het tijd is om door te vliegen naar de Verenigde Staten. Maar voordat het zover is, doen we ons in Bariloche eerst nog even te goed aan al het lekkers hier! We wensen iedereen thuis ook allemaal hele vrolijke Paasdagen. En eet bij gebrek aan zonnig weer gewoon een extra paaseitje.. daar word je geheid vrolijk van!

8 reacties

 1. gert en gerda

  17 april 2017 at 09:57

  Nu zo te zien een pracht stad om de paasdagen door te brengen. Heel kleurrijk en al dat lekkers ziet er ook goed uit. Mooie foto’s weer en jullie zien er goed en blij uit. Geniet nog van de laatste week in Buenos Aires en dan door naar Amerika. Groet uit, een ook zonnig, Nederland. Fijne Paasdag nog.

  • Robin & Bianca

   18 april 2017 at 14:11

   Dat zullen we zeker doen en jullie een goede reis naar Kroatie en een fijne vakantie samen! Groetjes terug

 2. Wat een heerlijk verhaal weer en wat een prachtige kleuren, daar ga je van zelf wel blij van worden.
  Die kleurrijke huizen stemmen de mensen daar volgens mij wel vrolijk, dan is het hier een stuk saaier in de bouw wereld.
  En wat een heerlijke snoeperij van die chocolade en zeker met de Pasen.
  En die bomen ook bijzonder, ook mooi om te schilderen.
  Mooie foto’s van de natuur maar ook van jullie, en ja de volgende reis is de laatste uitdaging van deze prachtige reis, en stiekem ben ik wel blij hiermee.
  Maar dat mag wel he?
  Zal zeker ook weer prachtig gaan worden.
  Er komen beslist nog wel weer nieuwe reizen op jullie padje als het spaarpotje weer is aan gevuld.
  Geniet ook weer van de bus reis en de laatste dagen in dit mooie land.

  veel liefs van ons mama en Frans xx

  • Robin & Bianca

   18 april 2017 at 14:16

   Je zou het wel verwachten met al die kleuren, maar het valt wel mee met die vrolijkheid. Wat dat betreft zijn de mensen in Azie ons tot nu toe het meest bijgebleven. En ja hoor mam, dat mag je! Liefs terug van ons.

 3. Vandaag elkaar even lekker gesproken en gezien op Skype. Heel leuk !
  Als chocoladefreak behoorlijk jaloers als ik lees over en ook foto’s zie van al die heerlijke chocoladewinkels.
  Veel plezier in Buenos Aires !

 4. Frans en Elly

  18 april 2017 at 18:19

  Heerlijk verhaal. Als je tenminste van chocola houdt. Mij kan het niet bekoren. Toch ben ik een Scheermeijer wordt er gezegd haha…
  Wat een lange busrit was het weer.
  Ik zag deze blog vlak nadat we elkaar via de app “spraken”.
  Heel veel plezier in Buenis Aires.
  Liefs xx

 5. Nou mooi weer was het niet met de Paasdagen maar van de chocolade eitjes werd ik inderdaad wel vrolijk! Alhoewel die niet zo mooi waren als op de foto bij jullie! Leuke foto’s ook weer! Waarschijnlijk zitten jullie nu in de bus. Veel plezier tijden het laatste weekje Zuid Amerika. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2024 R & B op wereldreis

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑